26 медалей: 4 золоті, 8 срібних і 14 бронзових та два світових рекорди — такий український підсумок чемпіонату світу 2015 року з легкої атлетики, який відбувся в столиці Катару Досі.

Українці-паралімпійці увійшли до  п’ятнадцядки найсильніших легкоатлетичних країн, ставши 12-ми за кількістю золотих нагород та 6-ми за загальною кількістю медалей. На першому місці чемпіонату — команда Китаю (85 медалей: 41 золота, 26 срібних, 18 бронзових), на другому — Росії (69 нагород: 21 золота, 21 срібна, 24 бронзових), третє місце — в команди США (13 золотих, 16 срібних, 10 бронзових).

Цей чемпіонат надзвичайно важливий для 32 українських паралімпійців перед Паралімпіадою-2016 в Ріо-де-Жанейро. І спортсмени з України гідно  боролися за першість у надважкій конкурентній боротьбі: вони змагались майже з 1300 атлетами з 96 країн не лише за медалі чемпіонату світу, а  й за паралімпійські ліцензії.

Найкращим серед українців став Олександр Дорошенко, який здобув  золоту нагороду в метанні диска і  срібну — в  метанні списа.  «Золото» в метанні диска здобув також Роман  Данилюк, який встановив   світовий рекорд. Зі світовим рекордом та нагородою найвищого гатунку завершила змагання у штовханні ядра  Марія Помазан.

А Оксана  Зубковська  виборола «золото» у стрибках у довжину.

Ганна РОМАШКО 
для «Урядового кур’єра»