ЗМІСТОВНЕ ДОЗВІЛЛЯ.Четверо майстрів танцю  - членів молодіжного міськвиконкому навчили бальних танців сотні молодих івано-франківців.

Розпочали минулоріч з організації танцювального клубу «Мармулядка». У місті, де працює балетна школа Писарєва, студія спортивного танцю «Грація», де вчаться тисячі студентів з різних кінців світу їх ідея впала на благодатний грунт.. Не годиться, каже одна із співзасновниць клубу майстер спортивного танцю Галина Миронюк, щоб  на наших молодіжних вечірках і дискотеках панував несмак. Порожнечу техномузики молодь компенсовує алкоголем та цигарками. Тому майстри бального  та народного танцю різного віку і різних професій створили культурно-мистецький проект «Marmul9dkaparty», кінцева мета якого навчити танцювати всіх бажаючих івано-франківців, знайти креативних однодумців та  подружити з Мельпоменою десятки тисяч своїх земляків.

Втілювати свій задум почали рік  тому  з проведення багатолюдної дискотеки на центральній вулиці обласного центру, щоб навчити танцювальної грамоти земляків різного віку. Основна надія була, каже танцмейстер,  приватний підприємець, прес- секретар молодіжного міськвиконкому Ярослав Какоулін, на студентську молодь, щоб разом і з часом кардинально змінити звиклий одноманітний стиль молодіжних дискотек,  зробити цікаві акценти на мистецьких пріоритетах.

Після вуличної дискотеки провели вечірки «Танцюйте з нами», «Афро-кубинську», «Стиляги, «Інтерни»»  в кінотеатрі, молодіжних арт-кафе. Ознайомили молодь обласного центру з танцювальною культурою різних епох  і країн, провели майстер-класи бальних та етнічних танців. З навиками культури танцю, переконаний один з наймолодших авторів «мармулядного» проекту, майбутній митник Богдан Гнатів, молодь не потребуватиме іншого зігріваючого, крім танцювального куражу. У такі свята тіла й душі плавно вписується пригощання учасників оригінальними стравами різних країн і народів.

Найпопулярнішою в цьому проекті стала «Латино-українська вечірка» за участі студентів Прикарпатського національного університету імені Стефаника та Івано-Франківського медуніверситету, на яку «діти різних народів» прийшли у вишиванках. Танцювали запальний гопак і чуттєву бачату. Назва проекту «Мармулядка» - інтернаціональна: зрозуміла українцеві, полякові та іспаномовному  кубинцеві,- стала своєрідним "солодким" паролем для любителів танцю та вишуканого товариства обласного центру Прикарпаття.

Автори проекту разом зі своїми однодумцями, коло яких розширюється, створили студію етнічного танцю для тих, кому за 18-ть, а нещодавно в рамках телепроекту місцевої студії стали переможцями з програмою «Весільні танці» -- для тих, кому до 40-а.

Популярність «мармулядок» засвідчує й  те, що від членів та наставників молодіжного міськвиконкому завжди отримують організаційну та інформаційну підтримку, а кошти  для втілення добрих задумів  -- від місцевих меценатів та підриємців, які хочуть, щоб їх діти презентувалися на забаві в родини  та сусіда гарною поставою і танцювальною культурою.

Кількамісячне танцнавчання научителі проводитимуть на благодійних засадах.