РЕЙТИНГ. Поліпшення позицій України в міжнародних рейтингах свідчить про ефективність реформаторської політики уряду. Так віце-прем’єр-міністр — міністр соціальної політики Сергій Тігіпко прокоментував дані рейтингу конкурентоспроможності країн, який складає Всесвітній економічний форум. Згідно з дослідженням, Україна піднялася на сім позицій порівняно з минулим роком і на сьогодні посідає 82 місце зі 142 країн.

«Ми в жодному разі не повинні втрачати заданий високий темп у проведенні глибоких економічних і соціальних реформ, — підкреслив Сергій Тігіпко. — Тільки модернізація дозволить підвищити конкурентоспроможність України. Головні перепони — чиновницьке свавілля та корупція. Але у влади достатньо політичної волі, щоб їх здолати». За словами Сергія Тігіпка, тільки рішучі перетворення дозволять поліпшити інвестиційний клімат, підвищити рівень життя українців і створити нові робочі місця. «Зростання конкурентоспроможності дає Україні шанс активно боротися за інвестиції. Це особливо важливо на фоні нестабільної ситуації в світовій економіці», — вважає віце-прем’єр.

Нагадаємо, Всесвітній економічний форум — неурядова організація, яка базується в Швейцарії. Організатор бізнес-форуму в Давосі. Рейтинг конкурентоспроможності країн світу вона публікує з 2004 р. Згідно з останнім рейтингом, найбільш конкурентоспроможна країна світу — Швейцарія. На другому місці — Сингапур. Найгірші — Бурунді, Гаїті і Чад.