ФУТБОЛ. Тренер австрійського клубу «Ред Бул Зальцбург» Рікардо Моніс після капітуляції у Харкові визнав, що на сьогодні австрійський футбол слабший за український, передає ТСН з посилання на прес-службу  ФК «Металіст».

– Я хотів би привітати «Металіст» з тим, що вони пройшли в наступний етап. У нас була складна група, після Різдва ми втомилися, але бажання пройти далі у нас було. Після двох ігор проти «Металіста» ви бачите підсумковий рахунок. Вдома ми розгромно програли, в Харкові почали непогано, у нас були шанси. Жахливий автогол нам все зіпсував, навіть після 1:1 у нас з'явилася якась надія, але після того, як ми зрівняли рахунок, «Металіст» тільки додав, і ми знову відстали.

Чесно скажу, що надія вже була втрачена, враховуючи той факт, як добре і швидко грав «Металіст». Шансів у нас було дуже мало. Я хочу сказати, що противникам «Металіста» буде дуже важко. Зважаючи на те, як вони сьогодні грали. Я хочу побажати «Металісту» удачі в наступних іграх. Для нас це сумний результат, і з цим нічого не можна зробити. «Металіст» був сильніший.

– «Ред Булл» грав в Донецьку, а тепер у Харкові. Можете порівняти рівень футболу в Україні та Австрії?

– Ну, що я можу сказати... Український футбол просунувся далі австрійського. Тут я побачив, які величезні інвестиції робляться в ваш футбол, в підготовку футболістів, футбольну філософію. Я скажу, що мене здивувала велика кількість легіонерів, які дуже вдало діяли на полі.

Здивувало й те, що ми грали проти ПСЖ і проти «Атлетика», і на тлі цих команд «Металіст» виглядає дуже сильно.