ІНІЦІАТИВА. В рамках програми «Молодь Миколаївщини» в області з 2007— го року реалізується проект «Здорове майбутнє», який ініціювала громадська організація молодіжного екстремального спорту. Як повідомив керівник організації «Альтер-Спорт» Роланд Байрозян, щоліта спортсмени відвідують різні районні центри та селища Миколаївщини, де виступають перед молоддю.

— Ми проводимо показові виступи для місцевих жителів, розповідаємо про здоровий спосіб життя, — зазначив він. — На власному прикладі показуємо, що заняття вуличними видами спорту — це здорово.

Нещодавно молоді екстремали відвідали Очаків, де продемонстрували свої навички. На спеціальному обладнанні (трампліни, рейли, піддони та ін.) спортсмени виконували трюки різної категорії складності. Очаківці дізналися про такі види вуличного спорту, як флетленд — фігурне катання на велосипедах, скейтбординг — виступи на роликовій дошці, стрітбол — вуличний баскетбол, інлайн слалом — фігурне катання на роликових ковзанах і багато іншого. До речі, дотримувалися обов’язкового правила: під час проведення акції територія оголошується вільною від паління та вживання алкоголю.

Як зазначає начальник обласного управління у справах сім’ї та молоді Микола Жук, організація «Альтер-Спорт» робить корисну для молоді справу, популяризуючи цікаві і корисні види спорту. Це, в свою чергу, позитивно впливає на зменшення захворюваності, формування навичок здорового способу життя.