ПРЕЗЕНТАЦІЯ. Ринок розташований у промисловій зоні міста біля траси Черкаси—Сміла—Умань. Тут зможуть торгувати фермери з усієї області. До їхніх послуг — торговий зал на 189 місць, павільйони, криті платформи для торгівлі з автомобілів, місця для вантажних машин, автостоянки, допоміжні приміщення. Для проведення ветеринарно-санітарної експертизи обладнано державну лабораторію, розповіла директор ринку Лілія Новикова.

Всі місця на ринку пронумеровані. Згори — закріплені електронні ваги. Ціни на кілька гривень нижчі, ніж у магазинах чи на інших ринках. Добірні яблука, приміром, коштують від 8 до 12 гривень, пачка масла «Звенигородське» — 12 гривень 15 копійок, червоний перець  — 35 гривень за кілограм, помідори — 21 гривню, огірки — 28.

Уже в день відкриття тут завирувало справжнє базарне життя. Свою продукцію вивезли чимало фермерських господарств, інших виробників. Усе свіже, апетитне, так і хочеться скуштувати.

Яскраво представила особливості української кухні делегація Черкаського району. Фестиваль вареників, різноманітні розважальні конкурси, мелодійні звуки духового оркестру, пісні і танці у виконанні фольклорних колективів з 20 районів області, виступи акторів театру ляльок — все це залишило у перших відвідувачів та реалізаторів продукції незабутні враження. Як сказав один із перших відвідувачів — пенсіонер із Черкас Василь Шульженко, відтепер він — палкий прихильник цього ринку. Рекомендуватиме його послуги не тільки покупцям обласного центру, а й знайомим фермерам.

Ринок працює щодня з 8 до 20 години, а для охочих реалізовувати свою продукцію із власних автомобілів — цілодобово.

— Це тільки перший крок, — запевнив голова облдержадміністрації Сергій Тулуб. — Незабаром плануємо побудувати такі ринки по всій області.

Виробники будуть тут не гостями, а господарями.