НОВОВВЕДЕННЯ. У Болгарії зменшили оплачувані відпустки державним службовцям до 25 днів. Таке рішення за пропозицією віце-прем'єра, міністра фінансів Болгарії Сімеона Дянкова у вівторок ухвалила Рада міністрів РБ, передає УКРІНФОРМ.

«Згідно з трудовим законодавством зараз працюючі у приватному і державному секторі мають право на оплачувану щорічну відпустку за схемою 20+5 днів (кожен мав право взяти 20-денну відпустку + 5 додаткових оплачуваних днів у будь-який час. –  Ред.). Лише державні службовці мали 20 основних і 12 додаткових днів оплачуваної щорічної відпустки. Тепер же всі у країні матимуть 25 днів для відпочинку», – пояснив журналістам після засідання уряду Сімеон Дянков.

За його словами, 7 днів, які держслужбовці втрачають від додаткової відпустки, будуть використані на проходження обов'язкових курсів підвищення кваліфікації і здобуття нової спеціальності. Навчання на курсах оплачуватимуть відповідні державні структури.

Віце-прем'єр зазначив, що реформа у наданні відпусток назрівала, оскільки 32 дні більшість службовців не використали повністю. Наприкінці 2010 року у всіх структурах державної адміністрації країни службовці мали 2 170 000 днів відкладених відпусток, а наприкінці 2011 - близько 1 900 000 днів.