Олена ІВАШКО,
«Урядовий кур’єр»

У Херсоні більшість маршрутних автобусів не вийшли на марщрути. Водії, які стайкують, вимагають у пасажирів плату за проїзд у розмірі вісім гривень. Конфлікт полягає в тому, що 6 листопада виконком Херсонської міської ради ухвалив рішення про підвищення вартість проїзду з чотирьох до шести та восьми (нічний тариф) гривень. Натомість через декілька днів Херсонський окружний адміністративний суд призупинив тарифне рішення виконкому Херсонської міськради до розгляду справи по суті. Окремі перевізники не враховують ані рішення суду, ані постанову виконкому та видають власні розпорядження про встановлення тарифу у вісім гривень.

Невизначена ситуація призвела фактично до транспортного колапсу. У міській раді намагалися домовитися з перевізниками про тариф у шість гривень, але транспортники продовжують наполягати на восьми. У тролейбусах міста вартість залишилася незмінною – 2,5 гривні, але транспорту явно не вистачає.

Директор ДКП «Херсонелектротранс» Єгор Устинов запевняє, що на маршрути вийшли 38 тролейбусів, всі машини здійснюють пасажирські перевезення. У Херсонському міському управлінні транспортної, дорожньої інфраструктури і зв’язку повідомили, що перевіряють інформацію про те, що у маршрутках вимагають від пасажирів вісім гривень за проїзд. Найближчим часом заплановано зустріч Херсонського міського голови Володимира Миколаєнка з представниками перевізників.