Сьогодні в Nebo Art Gallery відкривається виставка Viva la Frida молодої української мисткині Аліни Півненко, де вона представить колажі за мотивами творчості всесвітньо відомої художниці Фріди Кало.

Аліна Півненко звернулася до світосприйняття знаменитої мексиканки. «Її картини — це щоденник. Дуже відвертий і заворожливий. У ньому біль страждання, зрада, неможливість мати дітей, пошук себе і відчуття близькості смерті», — поділилась із Cultprostir художниця.

До експозиції виставки увійдуть репродукції робіт великої Фріди Кало, створені Аліною Півненко із вирізок глянцевих журналів.

Аліна розповіла, що вона працювала над серією Viva la Frida близько півроку. «Цей час несподівано виявився для мене надзвичайно мінливим і яскравим. Можливо, почуття емпатії притягли певні події і в моє життя», — сказала молода художниця.

Авторка вважає центральною роботою своєї виставки репродукцію картини «Що дала мені вода?» «Ванна — це своєрідні межі світу Фріди, а всередині — вона сама зі своїми переживаннями, галюцинаціями і спогадами про минуле», — пояснила Аліна.

Аліна Півненко — художниця з Києва. Вона працює в техніці колажу і більш відома під псевдонімом Scissorhands. Її роботи знаходяться у приватних колекціях України, Росії, Нідерландів, Канади і США.

Cultprostir