КРИМІНАЛ. Співробітники міліції викрили зловживання службовим становищем зі сторони головного бухгалтера середньої загальноосвітньої школи №52 міста Львова. Про це УНН повідомили у прес-службі МВС у Львівській області.

Як було з’ясовано, головбух систематично вносила до бухгалтерських документів недостовірну інформацію про суми нарахованої та виплаченої зарплати працівникам установи, внаслідок чого безпідставно одержала на власний картковий рахунок бюджетні кошти в сумі 598, 06 тис. грн.

Встановлено, що посадовець, працюючи протягом 2010-2012 років на посадах головного бухгалтера та бухгалтера ССЗОШ №52, всупереч нормам ч. 2 ст. 19 Бюджетного кодексу України та п. п. 6.1-6.3 «Порядку казначейського обслуговування місцевих бюджетів» від 04.11.2002 року №205, шляхом систематичного внесення недостовірної інформації до відомостей на виплату зарплати, заявок на видачу готівки та перерахування коштів на вкладені рахунки, платіжних доручень та їх подальшого пред’явлення до УДК у Галицькому районі міста Львова, безпідставно одержала на власний картковий рахунок та платіжну картку бюджетні кошти в сумі 598, 06 тис. грн.

У прокуратурі міста Львова порушили кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст. 364, ч. 2 ст. 366 Кримінального кодексу України проти головного бухгалтера середньої спеціалізованої школи №52 міста Львова. Подальше розслідування справи проводить прокуратура Львова.