У СВІТІ. Ісламський тероризм, лівий та правий екстремізм залишаються головними загрозами для безпеки Німеччини. 

Про це заявив на прес-конференції у Берліні міністр внутрішніх справ ФРН Ганс-Петер Фрідріх, представляючи щорічну доповідь Федерального відомства із захисту конституції, передає УКРІНФОРМ.

«Ісламський тероризм, лівий та правий екстремізм залишаються головними загрозами для безпеки Німеччини», – сказав Фрідріх.

За даними відомства, кількість здатних до насильства правих радикалів у Німеччині зросла з 9,5 до 9,8 тис. осіб. Праві екстремісти провели торік рекордну кількість демонстрацій - 260. На 1,5% зросло число правопорушень, скоєних на грунті ксенофобії. Загалом торік їх було нараховано понад 16 тис. Членами правоекстремістських організацій Німеччини є 22,4 тис. людей.

Зростає агресія і з боку лівих радикалів. Згідно з доповіддю, у 2011 році ними було скоєно майже 4,5 тис. правопорушень, що на 20% більше, ніж у попредньому. Все частіше об'єктом нападу лівих екстремістів ставали правоохоронці.

Через участь німецького бундесверу в операціях в Афганістані ФРН залишається в полі зору ісламських терористів. Крім того, занепокоєння у німецьких спецслужб викликає активізація руху німецьких салафітів, яких у країні нині нараховується більше як 3,8 тис.

Протистояти загрозам з 1 серпня цього року відомство з охорони конституції ФРН буде на чолі з новим керівником. Як поінформував міністр внутрішніх справ, ним стане Ганс-Георг Маассен, який донині очолював департамент із боротьби з тероризмом в МВС. На чолі німецької спецслужби внутрішнього призначення він замінить Хайнца Фромма, який у липні подав у відставку через помилки у розслідуванні діяльності неонацистського осередку «Націонал-соціалістичне підпілля».