ЗАТРИМАННЯ. На одній із зупинок у центрі Сімферополі правоохоронці затримали двох молодих людей, які спали, а поруч з ними знаходилася сумка від протигазу, з якої стирчав предмет, схожий на приклад рушниці. Про це УНН повідомили в секторі зв'язків з громадськістю ГУ МВС України в АРК.

До моменту приїзду правоохоронців хлопці прокинулися й встигли трохи прийти до тями. Молоді люди вели себе спокійно і розповіли, що вони з ще одним приятелем приїхали до Сімферополя з Білогірського району погуляти. Напередодні ввечері випивали, спиртне зморило, і вони заснули на зупинці. Третій приятель чомусь кинув друзів у центрі міста і поїхав. Сумка, за словами хлопців, належить саме йому, а не їм. Відкривши її, правоохоронці виявили два обрізи – мисливської рушниці 12 калібру і пневматичної гвинтівки калібру 4,5 мм.

Патрульні викликали на місце події слідчо-оперативну групу з експертом НДЕКЦ, а двох затриманих – хлопців 21 і 23 років – доставили в Центральний РВ міста для детального з'ясування обставин події.

За інформацією прес-офіцера Сімферопольського міськуправління міліції Оксани Сорокопудова, третього учасника подій – 22-річного приятеля хлопців – правоохоронці затримали того ж дня в Білогірському районі. Виявилося, що двоє із зловмисників вже мали проблеми з законом.

«Зараз правоохоронці з'ясовують, з якою метою і де підозрювані придбали обрізи», – повідомив верб міліції. – За фактом незаконного поводження зі зброєю порушено кримінальну справу. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від двох до п'яти років. Ведеться слідство.