Національна поліція України і Київська міська державна адміністрація підписали меморандум про співпрацю. Підписи під документом поставили голова Національної поліції Хатія Деканоїдзе і Київський міський голова Віталій Кличко. Передбачено заходи зі зміцнення громадської безпеки та порядку в столиці, підвищення ефективності протидії злочинності, захисту прав і свобод людини, кроки із благоустрою, створення умов, сприятливих для життєдіяльності киян і гостей міста. Також одним із завдань є досягнення нового рівня безпеки.

Пріоритетними напрямами визначено створення міської системи відеонагляду, зокрема  відеофіксації номерних знаків транспортних засобів на виїздах із Києва, мостових переходах, маршрутах руху транзитного транспорту, ключових перехрестях та на об’єктах міської інфраструктури, серед яких суб’єкти підприємницької діяльності, комунальні підприємства тощо.

Передбачено встановлення систем відеоспостереження в закладах торгівлі, аптеках, автозаправних комплексах, ломбардах, розважальних закладах, закладах громадського харчування, на об’єктах комунальної власності, парковках і на прилеглій до цих об’єктів території.

Київська міська державна адміністрація має забезпечити додаткові місця для зберігання тимчасово затриманих поліцією транспортних засобів, а також забезпечення послуг їхньої доставки. Крім того, документ передбачає обов’язкову оперативну взаємодію між поліцією та членами київських громадських формувань з охорони громадського порядку, координацію їхньої діяльності тощо.

Хатія Деканоїдзе зазначила, що поліція і міська влада Києва повинні робити все для того, аби спільний проект безпечного Києва почав функціонувати. Така необхідність є не лише у жителів столиці, а й у туристів з усього світу, які відвідують місто. «Київ повинен задавати тон у справі створення безпечного міста», — цитує прес-служба МВС слова Хатії Деканоїдзе.