Наприкінці січня в Україну прийдуть люті морози, подекуди температура знизиться до мінус 30°, найхолодніше буде на північному сході та в центральних областях, найтепліше - на заході України.

В останню декаду січня в Україні не буде сильних снігопадів: загалом за 10 днів випаде не більше 10 міліметрів опадів. Натомість холодне повітря рухатиметься територією України з північного сходу на південний захід, що призведе до морозяної погоди на всій території України.

Люті морози небезпечні для лісових птахів і звірів.

На вихідні, 24 січня на північному сході України температура опуститься до 20 градусів морозу, в інших регіонах країни температура коливатиметься від 11 до 20 градусів нижче нуля. Зона низьких температур пошириться на південний захід і з 28 січня охопить майже всю територію України за винятком західних областей. З 28 по 31 січня слід чекати найбільших у цьому році морозів - температура у більшості регіонів знизиться до 20-25 градусів морозу, а на північному сході та в деяких центральних областях, зокрема у Полтавській та Дніпропетровській областях, очікується зниження температури до 25 і навіть 30 градусів морозу.