На Водохреще  довгоочікувний  подарунок отримала українська збірна з академічного веслування. Міністерство молоді та спорту за результатами процедури державної закупівлі на відкритих торгах  придбало три  академічні човни для парної двійки та четвірки, три  спеціальних установки для комплексу фізичних вправ, два підвісні двигуни для тренерських човнів, три  конструкції для веслування.  Загалом придбано сучасне обладнання на 2, 97 мільйона  гривень.

Напередодні заступник міністра молоді та спорту — керівник апарату Микола Даневич відвідав водно-веслувальну базу Центрального спортивного клубу Збройних сил України та ознайомився з умовами, в яких тренуються спортсмени, оглянув новий  сучасний інвентар. Він поспілкувався з керівниками бази і спортсменами, зокрема олімпійською чемпіонкою з академічного веслування Наталією Довгодько.

Заступник міністра назвав однією з  головних передумов  відродження спорту в країні  збереження, відновлення та розбудову спортивної інфраструктури, матеріальної бази закладів, на яких проводять змагання та навчально-тренувальні збори українських спортсменів.

Водно-веслувальна база ЦСК ЗС України є базою олімпійської підготовки та призначена для проведення всеукраїнських і міжнародних змагань з академічного веслування, веслування на байдарках і каное, вітрильного спорту, навчально-тренувальних занять та навчально-тренувальних зборів. На базі проводять навчально-тренувальні заняття з військовослужбовцями — спортсменами команди майстрів з водно-веслувальних видів спорту ЦСК ЗС України, які входять до складу національних збірних команд.

Представники академічного веслування  традиційно   радують нас  успішними виступами на найпрестижніших  змаганнях. Гідно буде  представлене воно і на ХХХІ літніх Олімпійських іграх в Ріо-де-Жанейро.