ВИБУХИ. У четвер увечері в Махачкалі, столиці російської республіки Дагестан, сталися два вибухи, від яких загинули щонайменше 13 людей,передає Бі-бі-сі.

За даними «Інтерфаксу», понад 120 людей поранено, з яких 15 перебувають у тяжкому стані і 67 – у стані середньої тяжкості.

Кількість загиблих і потерпілих може збільшитися.

Серед загиблих щонайменше дванадцять співробітників поліції, повідомляють інформагентства.

Перший вибух стався після 21:00 за київським часом (18:00 за Гринвічем), коли поліцейські зупинили автомобіль на трасі Махачкала-Астрахань на виїзді з адміністративного центру Дагестану. У МВС республіки припускають, що вибуховий пристрій підірвав водій, який виявився смертником.

Через це почалася пожежа, і під час її гасіння стався другий вибух, який викликав додаткові жертви.

Ймовірно, вибуховий пристрій був закладений в припарковану неподалік «Газель», йдеться в повідомленні Національного антитерористичного комітету.

Ісламістський веб-сайт «Кавказ-центр» назвав подію «шахидською атакою». Він стверджує, що вибух повністю зруйнував поліцейський блокпост.

Дагестан за минулі роки перетворився в один з головних осередків боротьби з озброєними ісламістськими угрупуваннями. Вибухи і стрілянина в республіці відбуваються щонайменше кілька разів на місяць, повідомляє Російська служба Бі-Бі-Сі.

Дагестан входить до Північно-Кавказького федерального округу Росії і межує з Чечнею.