У період передсвяткових сюрпризів місцеві пластуни доставили часточку Віфлеємського вогню миру  із західного кордону нашої країни з Польщею до  Сєверодонецька.

Запалити власну свічку від Віфлеємського вогню миру на сході країни може кожен завдяки сєверодонецьким пластунам.

«Ми хотіли, щоб на кожному різдвяному столі, де буде кутя, опинився цей вогник. Щоб люди об’єдналися у спільній молитві й побажали кожному дому миру, добробуту, злагоди. Хай щастить і нашим військовим, які захищають нас», — поділилася думками восьмикласниця сєверодонецького ліцею Ксенія Король.

Звідси вогонь доправлять до Сватового та на блокпости української Луганщини. Представники групи військово-цивільного співробітництва оперативно-тактичного угрупування «Луганськ» пообіцяли дітям, що доправлять вогонь від Попасної до Станиці Луганської.

Нашим воїнам Божий захист потрібен як ніколи.

Завдяки пластунам акція «Віфлеємський вогонь миру» для сєверодонеччан стала традиційною. Її започаткувала у 1988 році австрійська телекомпанія як благодійний крок передачі світла з місця народження Ісуса Христа людям, які поза домом. Але за всі роки, відколи вогонь мандрує через кордони, долаючи всі перешкоди від заходу до сходу і доходить до Луганської області, саме цьогорічний його «візит» як ніколи довгоочікуваний для всіх, хто прагне тепла й миру і заради цього запалить свічку на Різдво.

А самих сєверодонецьких пластунів, за словами голови Національної скаутської організації міста Неллі Ковальчук, різдвяний стіл чекає у Львові. І такі мандри самі по собі — подарунок для більш ніж двох десятків хлопців та дівчат зі сходу України.

Олена ОСОБОВА,
«Урядовий кур’єр»  (Фото автора)