Місцем зустрічі майбутніх студентів та представників провідних вищих навчальних закладів міста стала Харківська обласна бібліотека для юнацтва. Як розповіла директор цього культосвітнього закладу Маргарита Жарова, новим напрямком їхньої роботи — профорієнтаційною діяльністю — вони займаються вже другий рік поспіль.

— Ми переглянули класичні напрямки роботи, властиві бібліотекам, і почали впроваджувати нові проекти, які передбачають інтелектуальний розвиток, цікаве дозвілля, естетично-патріотичне виховання, а також профорієнтацію, — зазначає Маргарита Жарова. — Сьогодні молодь на шляху до вибору професії стикається з різними перешкодами, які складно подолати самостійно. Ми хочемо стати для молодих людей партнером і центром, де вони можуть із користю провести вільний час, отримати корисну інформацію і визначитися з майбутньою професією.

Зацікавленість школярів у подібних профорієнтаційних проектах велика. Фото прес-служби Харківської міськради

Цьогоріч представники дванадцяти вишів Харкова презентували свої можливості учням 10—11 класів для шкіл Московського району міста. Серед них — Харківський національний педагогічний університет імені Г. Сковороди, Харківський національний економічний університет імені С. Кузнеця, Національний фармацевтичний університет та інші.

— Мене й моїх друзів зацікавив педуніверситет, — поділився враженнями від заходу один з його учасників одинадцятикласник Максим. — Ми займаємося спортом, тож знаємо з практики, що таке педагогіка, і хочемо вступити до цього вишу, щоб стати хорошими тренерами. Ярмарок допоміг нам з’ясувати, чи зможемо втілити свої мрії в життя під час навчання у цьому ВНЗ.

Працівники бібліотеки планують організувати подібні заходи і для шкіл інших районів  міста, а також для учнів із сільських районів Харківської області, в тому числі й за допомогою онлайн-консультацій.