ТЕХОГЛЯД. Повертатися до обов’язкової процедури техогляду транспортних засобів органами ДАІ, скасованої торік, влада наміру не має. Навпаки, уряд продовжує системну політику дерегуляції та спрощення процедур надання послуг населенню та ліцензування бізнесу.

Чинному ж нині обов’язковому технічному контролю автотранспорту (без участі ДАІ) не підлягають легкові автомобілі, причепи до них та мототранспортні засоби, які не використовуються для отримання прибутку.

Для іншого автотранспорту діє така періодичність зазначеного контролю: легковики, що використовуються для отримання прибутку, вантажівки вантажопідйомністю до 3,5 тонни, незалежно від форми власності, причепи зі строком експлуатації понад два роки — кожні два роки; вантажівки понад 3,5 тонни, причепи й таксі незалежно від строку експлуатації — щорічно; автобуси та спецтранспорт для перевезення небезпечних вантажів проходять цю процедуру двічі на рік незалежно від строку експлуатації.

Повідомлення деяких електронних ЗМІ про повернення техогляду для приватних власників транспортних засобів є класичним прикладом інформаційного «вірусу». Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабміну звертається з проханням до журналістів перевіряти інформацію, яка апріорі має суспільний резонанс, та не сприяти розповсюдженню неправдивих даних.