ХАБАРНИЦТВО. Торік слідчі органи КНР розслідували 88 злочинів, здійснених керівниками держпідприємств, середня сума коштів в яких фігурувала 33,84 млн юанів (5,37 млн дол) на кожного управлінця. На рік раніше цифра становила 9,57 млн юанів на людину. Така статистика наводиться в дослідженні, проведеному журналом Faren, передає УКРІНФОРМ.

«Хабарництво очолює список економічних злочинів, здійснених керівниками державних підприємств у Китаї, які торік проходили по економічних статтях», – йдеться в дослідженні. За даними журналу, кількість випадків отримання хабарів вищими посадовими особами як державних, так і приватних підприємств зросла з 95 у 2009 до 155 у 2010 і більш як 220 – у 2011-м (з них 88 – у держсекторі, решта – у приватному).

При цьому, видання враховувало лише ті економічні злочини, про які повідомлялося публічно.

Журнал також повідомляє, що середній вік хабарників на держпідприємствах – 52 з половиною роки. З 56 справ стосовно них, які були закриті торік, 14 завершилися ухваленням смертного вироку, 6 – довічного ув’язнення. Керівники приватних підприємств, нечистих на руку, виявилися молодшими – середній їх вік 45 з половиною років. Двох з них торік стратили, чотирьох чекає та сама доля, 11 проведуть залишок днів за гратами.