БОРГ. Загальний зовнішній борг України, що включає зобов'язання державних і приватних позичальників, складав станом на 1 січня поточного року $ 126,24 млрд, що в перерахунку на кожного громадянина країни вкладає близько 220 тисяч гривень, передає ТСН з посиланням на КорреспонденТ.

У четвертому кварталі минулого року знизилися зовнішні зобов'язання уряду, Національного банку та банківської системи, але в той же час зросла на $ 4,46 млрд заборгованість корпоративного сектора.

В цілому за 2011 рік загальна сума зовнішнього боргу зросла приблизно на 7,6% в порівнянні зі збільшенням на 13,5% в 2010 році.

Нацбанк також повідомляє, що загальна сума короткострокових зовнішніх зобов'язань, які повинні бути виплачені в 2012 році, становить $ 56,80 млрд. У минулому році сумарні виплати оцінювалися в $ 50,37 млрд.

Раніше повідомлялось, що Міністерство фінансів України має в своєму розпорядженні необхідні кошти для планового погашення та обслуговування держборгу 2012 року.

Нагадаємо, нещодавно Україна віддала МВФ першу частину боргу по кредитах. Кошти були виділені з державних резервів країни.