НАСЛІДКИ ЗЕМЛЕТРУСУ. Десятки тисяч жителів низки країн, що межують із Індійським океаном, у середу були вимушені терміново залишити власні помешкання.

Їм повідомили про небезпеку цунамі, яке може обрушитися на регіон після серії потужних землетрусів неподалік узбережжя індонезійського острова Суматра.

«Ми прийшли сюди, бо нам повідомили про наближення цунамі. Під час попереднього цунамі 2004 року ми втратили все. Кожного разу, коли нам повідомляють про стихію, ми втікаємо сюди, у безпечне місце», – каже мешканка острова Шрі Ланка.

Попередження про небезпеку оголосили по всьому узбережжю Індійського океану: в Індонезії, Таїланді, Індії і, навіть, у Східній Африці.

«Я схопила свою дитину, яка спала, і побігла. У мене не було часу збирати речі. Потім я побачила свого чоловіка на вулиці. Разом ми повернулися за речами», – каже жителька індонезійської провінції Ачех.

Саме там зчинилася найбільша паніка. Адже під час минулої стихії у цій провінції загинуло 170 тисяч людей. Цього разу влада швидко організувала евакуацію. Загони поліції чергували на дорогах, намагаючись не допустити безладу.

Copyright © 2012 euronews