У межах двосторонньої співпраці між урядами України та Федеративної Республіки Німеччина до 2018 року продовжено реалізацію програми перепідготовки управлінських кадрів «Fit for Partnership with Germany», що стартувала торік.

Запорізькі менеджери набувають міжнародних управлінських навичок. Встановлюючи прямі контакти з німецькими компаніями, вони ознайомляться з передовими технологіями. Найближчим часом наші менеджери та керівники підприємств стажуватимуться в економічній кооперації у сферах енергоефективності промисловості, будівництва, санації будівель, джерел енергетики, секторі охорони здоров’я та аграрній галузі.

Так учасники програми мають стати фахівцями міжнародного бізнесу, набути управлінської компетенції співпраці з іноземними компаніями і стати частиною міжнародної бізнес-спільноти з ексклюзивним виходом на 16 країн-партнерів програми у різних галузях діяльності. Фінансує її уряд ФРН — федеральне міністерство економіки та енергетики.

— Співбесіди для участі у програмі федерального міністерства економіки та енергетики для управлінських кадрів «Fit for Partnership with Germany» у Запоріжжі триватимуть на базі місцевої торгово-промислової палати, — каже директор департаменту економічного розвитку і торгівлі Запорізької ОДА Елла Слепян.

Загальні дані про стажування та вимоги до кандидатів можна знайти на сайтах www.managerprogramm.de та http://ukraine.managerprogramm.de в розділі «Програма підготовки менеджерів».

Євген ЛОГАНОВ
для «Урядового кур’єра»