Виробництво зернових в Україні у поточному маркетинговому році підвищиться на 0,7% (до 60,3 мільйона тонн) порівняно з грудневим прогнозом, прогнозує Міністерство сільського господарства США. Оцінку врожаю фуражного зерна в Україні також підвищено порівняно з груднем — на 1,5% (до 33,3 мільйона тонн). Експорт кормового зерна очікується на рівні 20,13 мільйона тонн.

Прогноз урожаю пшениці не змінився — 27 мільйонів тонн, тоді як експорт цієї культури, за оцінками USDA, в поточному маркетинговому році (липень 2015 — червень 2016) становитиме 15,5 мільйона тонн. Урожай кукурудзи в Україні, за січневими прогнозами USDA, становитиме 23,5 мільйона тонн, що на 2,2% більше, ніж прогнозувалося в грудні. Обсяг поставок кукурудзи на зовнішні ринки очікується на рівні 15,5 мільйона тонн, повідомляє УНІАН.

А вітчизняне Міністерство аграрної політики та продовольства передрікає експорт зерна за підсумками поточного маркетингового року більш ніж 36 мільйонів тонн. Минулого періоду цей показник становив 34,8 мільйона тонн.