У Вінницькому обласному художньому музеї  виставили свої роботи відомі київські художники Костянтин і Світлана Шаповалови. Загалом в експозиції під назвою «Кримська сюїта» представлено 57 робіт.  Більшість  становлять морські та гірські краєвиди Балаклави, Гурзуфа, Ялти тощо, які подружжя  створило під час подорожей. Привертають увагу відвідувачів і майстерні картини із зображенням колоритних вулиць, затишних двориків кримських міст.

  «Працюючи над серією картин про Крим, ми хотіли не лише зберегти в пам’яті найкращі куточки сонячного півострова, а й донести надію, що справедливість візьме гору. Крим — український. А назва виставки покликана підкреслити спорідненість художнього мистецтва з музикою. Живописне  полотно — це і є застигла музика», — зазначила під час відкриття виставки Світлана Шаповалова.

Вони два роки працювали над картинами кримського циклу. При цьому не їздили на півострів, а скористалися заготовками з минулих подорожей. А коли намічене підготовили, ініціювали Всеукраїнський виставковий проєкт, який підтримало Міністерство культури України. Загалом Костянтин і Світлана активні в житті. Вони члени Міжнародної професійної спілки художників, громадські  діячі. Виставляють свої картини як на персональних виставках, так і на спільних мистецьких проєктах, беруть участь у благодійних артаукціонах. Їхні твори зберігаються в музеях та в приватних колекціях.

У Вінниці «Кримська сюїта» демонструватиметься протягом серпня, а потім подорожуватиме регіонами нашої країни.