Київський національний торговельно-економічний університет на три дні став майданчиком для проведення V Міжнародного конкурсу ресторанних технологій BESTCOOKFEST-2018. Організований КНТЕУ спільно з Українським кулінарним союзом та Егейською професійною асоціацією шеф-кухарів EPAD (Туреччина), він зібрав досвідчених фахівців ресторанного господарства і кулінарів-початківців, які прагнуть розвиватися, опановувати професійні компетентності й навички.

Фото Валентина ОБРАМБАЛЬСЬКОГО

— Понад 200 учасників із Туреччини, Німеччини, Хорватії, Сербії, Болгарії, Монголії, Азербайджану, Китаю, Білорусі та України змагались у 22 номінаціях з кулінарного і кондитерського мистецтва, ресторанного сервісу, — розповідає директор Українського кулінарного союзу Надія Ведмідь. — Першого дня фестивалю на площі перед конгрес-центром КНТЕУ зібралося 900 учасників, одягнених у білі кітелі — професійний одяг кухарів. Cвоєрідний парад увійшов до Національного реєстру рекордів України, що й засвідчено відповідним сертифікатом у номінації «Найбільша кількість людей у формі кухарів на одній локації». Цей рекорд майже вдвічі перевищив попередній за кількістю учасників.