Оксана ЧИРВА
для «Урядового кур’єра»

Свого часу «УК» розповідав про можливості, які надає людині нумерологія у сенсі пізнання світу. Якщо послуговуватися нею як інструментом самопізнання, можна обійти стороною чимало проблем, загладити гострі грані і з’ясувати, від чого залежить не лише кар’єрний успіх чи вміння заробляти гроші, а й особисте щастя. Нумеролог Людмила Савіна переконана, що на тлі подій, які відбуваються нині у суспільстві, знання закономірностей існування як Всесвіту, так і власного життя тільки додасть упевненості у своїх силах.

Спадок Піфагора

І хоч досі багато хто дивиться на можливості нумерології дещо скептично, виникла вона не сьогодні, й навіть не вчора — родоначальником цієї системи вивчення впливу чисел на життя людини вважають Піфагора, який жив ще у VІ столітті до н.е.. І ось цей, поза всякими сумнівами, поважний чоловік ще тоді зазначав, що доля людини залежить від дати, місяця й дня народження, а також її прізвища, імені та по батькові, «перекладених» мовою цифр.

«Ці знання, — запевняє пані Людмила, — не тільки можна, але й треба використовувати у своєму повсякденному житті. Скажімо, якщо брати до уваги число життєвого шляху (а це сума чисел дня, місяця і року народження), то воно не просто характеризує унікальність кожного з нас — це число, яке в нумерологічній карті людини вважають одним із найважливіших, фактично підказує нам, як краще діяти за тих чи інших ситуацій, зважаючи на власні можливості, закладені від природи. Говорити можна і про конкретну кар’єру у конкретній сфері, й про професійні можливості загалом, і про особисте життя».

Вирахувати це число просто: складаємо докупи всі цифри дати народження. Наприклад, людина з’явилася на світ позаторік 13 жовтня. Рахуємо: 1+3+1+0+2+0+1+2. У сумі отримуємо 10. Додаємо до одиниці нуль і отримуємо у підсумку одиницю. Саме вона і буде числом життєвого шляху цієї людини.

Від одиниці до дев’ятки

1 Отже, одиниця. Будь-хто, чиє число життєвого шляху — один, дуже рішуча людина, природжений лідер, здатний взяти на себе відповідальність за збереження й забезпечення власного життя. Така людина завжди у центрі подій, дуже творча й оригінальна. І хоч висока динамічність натури часто призводить до стресів, щоб досягти в житті свого, слід використовувати власну енергійність, оригінальність і дух першовідкривача.

2 Натомість двійки — терплячі й схильні до співробітництва. Вони чутливі, мають розвинену інтуїцію, тонке відчуття рівноваги й ритму. Проте досить часто їхню роль не оцінюють належним чином, а досягнення залишаються непоміченими — через власну вразливість ці люди потребують захищеності й комфорту, спокійного оточення на роботі. Працювати в умовах постійного стресу їм надзвичайно складно. Та якщо про них потурбуватися, дипломатична майстерність і організаторські таланти дадуть змогу вирішувати складні завдання.

3 Що ж до трійок, то цим людям притаманна здатність до творчого самовираження. У них гострий розум, вони володіють словом, люблять, послуговуючись власним артистизмом, перебувати у центрі уваги, проте надзвичайно емоційно вразливі. І хоч творчий дар здатен перетворитися на ту «золоту рибку», яка виконує всі бажання, без постійної дисципліни і самоконтролю нічого не вийде. А ось постійно тримати себе у руках допомагає оптимізм і природна впертість. Як, до речі, і вибачати чужі недоліки й промахи.

4 Четвірки, навпаки, дуже практичні й організовані, полюбляють порядок і контроль, методичні й рішучі, пунктуальні й наполегливі. Вони вміють розпоряджатися грошима. Схильні жорстко притримуватись власних ідеалів. Одна із рис характеру — трудоголізм — здатна допомогти у досить молодому віці зробити кар’єру. Однак нерідко палиці в колеса вставляє власний консерватизм, що призводить до неочікуваних провалів. Тож четвіркам не завадить культивувати в собі гнучкість характеру.

5 П’ятірки приходять у цей світ, щоб осягати справжній смисл свободи: вони люблять подорожувати, легко знайомляться з новими друзями, мають у своєму характері авантюрну родзинку, через що інколи втрачають контроль над ситуацією. Тож справжніми ключами до успіху для таких людей можуть стати дисципліна і зосередженість.

6 А ось люди, число життєвого шляху яких шість, — справжні спасителі для інших. Вони дуже відповідальні, усім співчувають і намагаються допомогти. Водночас мають виняткові здібності до бізнесу.

7 Людей з числом сім вважають шукачами істини. Вони мають гнучкий розум, тож прекрасні аналітики з практично необмеженим потенціалом, водночас наділені такими рисами характеру, як егоїзм та егоцентризм.

8 Вісімки, як і одиниці, теж природжені лідери, що мають талант управлінців, надто у фінансовій сфері. Їм властиві характер і стійкість справжніх переможців. Проте у таких людей дуже сильний потяг до комфорту й високої якості життя.

9 А ось дев’ятки — філантропи, гуманісти, соціально орієнтовані люди, яких хвилює насамперед доля людства, а вже потім власна. Саме до таких гроші приходять загадковими й неочікуваними шляхами. Водночас їхні дії важко передбачити, а позиції інших вони практично не сприймають, хоч і вміють дистанціюватися від подій, послуговуючись даром аналізувати те, що відбувається навколо.

«Повірте, — зазначає наостанок Людмила Савіна, ніби перехопивши моє запитання, — якщо людина навчиться користуватися можливостями, які надає їй нумерологія, вона економитиме власну енергію. А розуміючи, як працюють числа, можна не лише налагодити життя своє і людей, що живуть поряд, але й дати можливість процвітати будь-якій фірмі й навіть країні».