Події в Україні змінюють одна одну з калейдоскопічною швидкістю: то сепаратистські мітинги на сході країни, то вбивство російським вояком одного українського офіцера й викрадення іншого. А ще маємо перманентне дорожчання долара й карколомне підвищення цін на продукти харчування. І якщо тих, хто хоче докопатися до істини, цікавить, що насправді відбувається, то більшість пересічних українців передусім переймаються питанням, коли цей жах припиниться.

Натомість і військові аналітики, і знавці астрології обіцяють дуже важку решту квітня і не менш важкий травень — роликів в Інтернеті більш ніж досить. Тож «УК» продовжує спілкування з астрологом Андрієм Чистяковим, щоб він прояснив ситуацію для наших читачів.

Серед нас уже чимало людей, яким притаманні риси доби Водолія, — і їх можна «побачити» за допомогою астрологічної натальної карти. Фото з сайту www.proza.com

— Андрію Геннадійовичу, останнім часом у соцмережах і роликах на «Ютубі» поширюється думка, що те, що відбувається тепер з Україною, насправді є наслідком процесу глобалізації, який охопив усю планету…

— Саме так. Проблеми не тільки в України з Кримом. Нещодавно жителі Венеції теж намагалися з’ясувати, чи хотіли б вони жити у власній державі. І це — не останній такий випадок. Річ у тім, що нам випало жити в час, коли один період приходить на зміну іншому. Зараз епоху Риб, яка свого часу прийняла естафету від Овна, змінює доба Водолія, а це не відбувається в одну мить, тож усі ми живемо у своєрідний перехідний період.

Якщо панування Овна трималося на домінуванні чоловічої військової сили, то володарювання Риб — це епоха ідеалізму. Заклала підвалини вчення цієї доби людина, що мала фах теслі. А її завершальний акорд — спроба через комунізм відродити християнство, тобто братство усіх людей. Як і людині наприкінці життя, так і епосі на її кінцевій стадії притаманні старіння, консерватизм, крайні прояви усього, що досі було ціллю. Тому ми й бачимо, що нині люди в боротьбі за якісь свої ідеали переступають через власну людяність, починають воювати не за добро й матеріальні ресурси, а тільки тому, що «ось ми живемо правильно, а вони — ні».

— А якою ж буде епоха Водолія?

— Я, послуговуючись у тому числі й інструментами астрології, можу сказати, що майбутнє людства — за універсальним світом. Йдеться про світ, у якому всі з усіма навчились домовлятися й почали говорити спільною мовою. Попереджаючи наступне запитання, скажу: спільна мова — це не щось на кшталт есперанто, йдеться про спільні й тому зрозумілі для всіх правила життя.

Усі епохи зазвичай спираються на свою релігію: за часів Древнього Риму був культ войовничих богів, на зміну прийшов християнський Бог-спаситель в епоху Риб, а доба Водолія матиме наукову релігію. Вона грунтуватиметься на пізнанні людьми самих себе, своєї планети й облаштування життя на ній. Час містичної віри у когось з бородою, хто сидить на небесах і карає за гріхи, у минулому. Люди розумітимуть Творця як надсвідомість — не персону, на котру треба молитися й просити шматок хліба насущного, — всеохоплюючу свідомість, частиною котрої є людство як ціле. Стародавні індуси так казали про Бога: «Той, Про Кого Нічого Не Можна Сказати». В розквіт ери Водолія людство наблизиться до свідомої еволюції, тобто співпраці з Творцем.

— Скільки часу займе так званий перехідний період?

— Щоб сформувалася така релігія (а я її розумію як релігію відносно дорослого людства), потрібно від 200 до 400 років. На становлення християнства пішло значно більше. І найгостріше питання нині, як на мене, як саме відбуватиметься ця зміна епох, адже ще 200 років після розп’яття й воскресіння Христа світ був язичницьким. А вже зараз у світі досить людей, які живуть в абсолютно новій парадигмі. Я, вибудовуючи натальні карти, в багатьох маленьких дітях бачу людей, котрі внутрішньо готові жити за нових умов.

— Я так розумію, йдеться про дітей-індиго. А як підлаштуватися під ці нові умові решті людей, зокрема населенню України, нерви якого зараз випробовують на міцність з усіх боків?

— Для початку доведеться вчитися використовувати обставини якщо не на користь собі, то хоча б не на шкоду. Для цього слід врахувати, що епоха Риб — це ідеалізм, а доба Водолія — синтез. У період Риб важливою була оцінка, коли світ поділявся на полярні протилежності «біле—чорне», «хороше—погане», «свої—чужі». А якщо ми спробуємо дивитися на світ як на єдине ціле (а це дуже складно, бо людська свідомість ще сильно тяжіє до Риб), це буде першою сходинкою такої школи.

Те, що відбувається зараз із Україною й Росією, коли конфліктують найрідніші люди у сім’ях, коли брат виступає проти брата, насправді кармічно є продовженням громадянської війни. Чому? Бо її уроки тоді так і не засвоїли, а суспільство їх не проаналізувало. Услід за нею прийшла колективізація з голодом, індустріалізація з таборами, тобто ще важчі події, — і громадянська війна залишилась не прожитою, не зрозумілою, наступні покоління її просто поклали на полицю історії, як сміття під килимок.

Але з точки зору еволюції не можна перестрибнути через сходинку з заплющеними очима. Тож нам тепер і доводиться проживати ці події, щоб дійти якихось висновків. А щоб вони нанесли мінімум шкоди, люди повинні в собі, у своїх родинах, зі своїми сусідами знаходити порозуміння.

— У культурі східних країн підтримувати оце порозуміння вчать жінок, у нас жінку теж вважають берегинею роду, але насправді за нею ця роль здебільшого залишається тільки формально.

— Культура, в якій жінка проходить обов’язковий курс управління чоловіком, щоб у нього навіть шансів не було вийти за межі її свідомості, процвітає, скажімо, у Японії. Раніше щось подібне культивували і слов’яни — жінки довгими зимовими вечорами збиралися на бесіду, обговорювали всі проблеми, визначали свою місцеву політику, обдумували шлюбні союзи… А коли жінки почали відверто змагатися з чоловіками (класти асфальт і водити тролейбуси), вони втратили свою жіночу природу.

До речі, у долі України значну роль можуть відіграти саме жінки. Чому? Якщо у мене запитують «Ти за тих чи тих?», зазвичай відповідаю: «Я за себе». І ми всі повинні бути в цій ситуації за себе. Чоловікам — гарячим головам — складніше помірковано реагувати на ситуацію, їх легше загітувати, втягти у конфлікт, бо чоловік від природи більш агресивна істота. А якщо укріплятимуться сім’ї, якщо батьки з дітьми знаходитимуть спільну мову, а не перетворюватимуться на ворожі нації, як це зараз скрізь відбувається, якщо ми думатимемо про власне майбутнє, а не дозволятимемо нами маніпулювати, тоді ми це майбутнє матимемо. А чи не найбільша роль в укріпленні родини належить жінці. Не розлучатися з чоловіком треба, тому що в нього інші політичні погляди, а знайти порозуміння!

— Повернімося до подій в Україні: ця чорна смуга, яка настала разом з відомими подіями, надовго?

— Я вже говорив, що багато регіонів нашої країни отримають більшу самостійність, особливої ваги набуде самоуправління. Приміром, досі ОСББ створювали більше під окремих олігархів, а будуть створювати під реальні потреби реальних громадян, яким самостійно доведеться вирішувати, коли і за які гроші міняти водопровід, чи з якою організацією домовлятись про постачання в будинок тепла.

Для країни, як і для конкретної людини, чорна смуга існує як підготовка до білої. І — навпаки. Адже що таке чорна смуга? Це коли людям доводиться вчитися. А вчитися насправді ніхто не любить — це починають робити тільки тоді, коли виникає реальна потреба. Зараз в українців така потреба є.

— І останній акорд нашої розмови: що далі буде з Кримом?

— Ті деструктивні й неприємні процеси, котрі розпочались 2 березня, будуть загальмовані. Згодом з’явиться не тільки можливість, але й потреба переглянути результати якихось подій, подивитись на них більш зважено. Це станеться не раніше липня. Тож якщо говорити про Крим, весь теперішній поспіх і деструкція (проголосували за приєднання до Росії, поміняли час, давайте відмовлятися від гривні й запроваджувати рубль), якщо виходити саме з планетарних речей, у липні, серпні й вересні переглядатимуться, й дещо буде повернуте до своїх витоків. Щоправда, з необхідністю ще раз переглянути ці питання.

Причому вектор, зумовлений виходом на арену гри планет, котрі й позбавили всіх можливості нормально думати, почне змінюватися вже з травня, а остаточний результат ми отримаємо аж у жовтні, коли частково будуть реконструйовані всі владні інститути, які зараз дуже розхитані. Період відносної стабільності, починаючи з жовтня, триватиме десь до лютого місяця наступного року, а потім на Україну чекає наступна хвиля конфліктів, протиріч і загострень, а всі ці жорсткі екзамени якраз і потрібні для того, щоб українці, зокрема і влада, навчилися домовлятися, враховуючи інтереси усіх, кого зачіпають ці домовленості.

Лариса УСЕНКО,
«Урядовий кур’єр»

ДОВІДКА «УК»

Діти-індиго. Цим терміном американська ясновидиця Ненсі Енн Тепп запропонувала називати обдарованих дітей, які, на її думку, мають ауру кольору індиго. Таким дітям приписують чимало властивостей, починаючи від високого рівня інтелекту й закінчуючи телепатичними здібностями.

Стверджується також, що діти-індиго представляють собою нову расу людей, яка житиме в епоху Водолія. Про них написано чимало книг і знято декілька фільмів. Попри широку популярність, наукових доказів існування цього феномену поки немає, та це жодним чином не може бути доказом його відсутності.

Наука і релігія. Оскільки наукової релігії як явища поки немає, не вдалося знайти в Інтернеті й визначень, якою вона буде, як і думок, чи буде взагалі. Проте є дуже багато інформації про релігійну віру в житті вчених. Існуюча схема, за якої наукове знання співіснує з релігійними догмами, не пояснює, чому вчені, чий внесок у світову науку очевидний, були віруючими людьми.

Так, Йоган Кеплер, Ісаак Ньютон, Борис Пастернак не бачили протиріч між релігією і природознавством. Альберт Ейнштейн підкреслював значення віри для вченого. Макс Планк, Нільс Бор, Ервін Шредінгер неодноразово говорили про зв’язок науки і релігії. Віруючими були Дмитро Менделєєв, Костянтин Ціолковський, Іван Павлов, Володимир Вернадський...

ДОСЬЄ «УК»

Андрій ЧИСТЯКОВ. Астрологією захопився давно, вивчати почав з 1990 року одночасно з психоаналізом і релігієзнавством. Вважає астрологію універсальною системою опису світу, на базі якої виникли й розвиваються всі сучасні науки. Прогностичною практикою займається тоді, коли виникає потреба, віддаючи перевагу аналітичним можливостям, які відкриває знання астрології.