НОВАЦІЇ

В Запорізькій області розпочав роботу Антибюрократичний комітет. Новоутворений за ініціативою голови облдержадміністрації Бориса Петрова комітет вже охрестили "антиволокитним". До його складу запросили представників понад 20 структур виконавчої влади та місцевого самоврядування, силових відомств, фіскальних органів. Очолив його голова облдержадміністрації.

Антибюрократичному комітету поставлене завдання передусім оцінити ефективність надання адміністративних та дозвільних послуг громадянам та, за потреби, терміново їх скоригувати.

- На зустрічі з представниками бізнесу ми гарантували, що забезпечимо відкритий діалог владних та бізнесових структур, і зворотний зв'язок буде безперервним. Серед питань та зауважень, висловлених підприємцями, було чимало нарікань на труднощі у взаємодії з органами дозвільної системи. Тож для початку зосередимо увагу в роботі "антиволокитного" комітету саме на питаннях істотного спрощення дозвільних процедур в межах всієї області, - пояснив позицію місцевої влади власкору "Урядового кур'єра" голова облдержадміністрації Борис Петров. - Передбачаємо вже найближчим часом таким чином спростити і привести до єдиних норм близько 50 дозвільних процедур.

Також Антибюрократичний комітет покликаний спростити спілкування представників громадськості з посадовцями органів влади: він має забезпечити громадянам прямий доступ до перших керівників, оминаючи довгий ланцюг підпорядкованих їм чиновників. Це дає змогу працювати у безпосередньому контакті з ініціативними людьми, лідерами громадської думки та оперативно приймати відповідні управлінські рішення.