Навіть нічия в останньому турі дасть змогу гірникам вийти в плей-оф Суперліги з першого місця

У травні 2009-го команда Мірчі Луческу завоювала другий за значенням трофей у континентальному клубному футболі - Кубок УЄФА. Схоже на те, що для донецьких футболістів настала пора гучно заявити про себе у найпрестижніших змаганнях Старого Світу - Лізі чемпіонів.

Після нищівної поразки на Британських остовах від "Арсеналу" здавалося, що друге місце у квартеті H для Дмитра Чигринського та його партнерів буде межею бажань. Ситуацію з ніг на голову перевернули дивовижні події передостаннього туру групових турнірів. "Шахтар" у Белграді вдруге довів свою беззастережну перевагу над чемпіоном Сербії. У свою чергу сенсація відбулася в Португалії. Місцева "Брага", яка на старті турніру була буквально "розмазана" по газону у Лондоні з тенісним рахунком - 6:0, зуміла реваншуватися в рідних стінах.

Можна лише уявити, наскільки мотивованими прилетять до столиці Донбасу португальці на початку грудня. Не може бути жодних сумнівів і в іншому: "Шахтар" зробить усе можливе, щоб на очах уболівальників оформити перший у своїй історії вихід в 1/8 фіналу Суперліги.

- Перед грою ми планували більше контролювати м'яч, аби змусити суперника відбирати його, - зазначив після фінального свистка Мірча Луческу. - У другому таймі гравцям "Партизана" не вистачило фізичних сил, аби впоратися із швидкістю і технікою моїх підопічних. Ми сьогодні були сильнішими і заслужили три очки.

Завершальна гра проти "Браги" обіцяє бути дуже цікавою. Упевнений, ми відчуватимемо шалену підтримку вболівальників. Для мене повною несподіванкою стала перемога португальців над "Арсеналом". Усі думали, що лондонці без особливих проблем стануть переможцями групи. Але не все так просто, як здавалося на перший погляд.

За тур до фінішу групових змагань забезпечили путівки до наступного раунду італійський "Мілан" та французький "Олімпік". Ще раніше це право здобули німецька "Баварія", англійський "Челсі" та іспанський "Реал", які вже чекають на жеребкування стадії плей-оф, що відбудеться 17 грудня. Учасникам залишилося розіграти ще одинадцять перепусток на цю урочисту церемонію.

ЛІГА ЧЕМПІОНІВ

"Партизан" (Сербія) - "Шахтар" (Україна) - 0:3 (Степаненко, 52, Жадсон, 59, Едуардо, 68).

"Брага" (Португалія) - "Арсенал" (Англія) - 2:0 (Лейте Насіменто, 83, 90).

Группа H

 ІВНПМО
"Шахтар"540110:612
"Aрсенал"530215:69
"Брага"53025:99
"Партизан"50051:10 0

 

8 грудня

Шахтар" - "Брага", "Арсенал" - "Партизан".
 

Віктор РОМАНЧУК
для "Урядового кур'єра"