Хочу дізнатися, чи має право на пільги з оплати за житлово-комунальні послуги військовослужбовець, звільнений зі служби за станом здоров'я?

С. ЧЕРНЕНКО,
м. Підгородне Дніпропетровської обл.

Надія РЯЗАНОВА,
заступник директора
Департаменту державного
соціального захисту
населення Мінсоцполітики:

- Відповідно до пункту 5 статті 12 Закону "Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей" військовослужбовцям, а також звільненим з військової служби, та членам їхніх сімей, які перебувають на їхньому утриманні, надається 50% знижка плати за користування житлом (квартирної плати) та плати за комунальні послуги (водопостачання, газ, електрична, теплова енергія та інші послуги) в житлових будинках усіх форм власності в межах встановлених норм.

Статтею 27 Закону "Про Службу безпеки України" передбачено, що військовослужбовці Служби безпеки користуються пільгами відповідно до Закону "Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей". Право на пільги зберігається за військовослужбовцями Служби безпеки, яких звільнено зі служби за віком, через хворобу або за вислугою років.

Таким чином, право на пільги з оплати житлово-комунальних послуг мають звільнені зі служби за віком, через хворобу або за вислугою років військовослужбовці Служби безпеки, а також звільнені з військової служби особи, які стали інвалідами під час проходження військової служби.