АКЦІЯ

Щороку невиправні романтики стають причиною загибелі великої кількості червонокнижних і рідкісних первоцвітів. А все тому, що купують їх у подарунок рідним, близьким і коханим.

- Обсяги торгівлі цими квітами у переддень свят набирають просто-таки злочинного характеру та призводять до їхнього повного зникнення, - зауважує головний спеціаліст у зв'язках з громадськістю та ЗМІ Держекоінспекції в Чернігівській області Тетяна Войтенко.

Звісно, на порушників природоохоронного законодавства накладають значні штрафи. Та доки буде попит на букетики підсніжників, пролісків, крокусів, горицвіту, сон-трави та інших провісників весни, доти і знищуватимуть їх любителі набити гаманці за рахунок природи.

Тож працівники Держекоінспекції разом зі студентами хіміко-біологічного факультету Чернігівського національного університету імені Т. Г. Шевченка оголосили акцію "Даруйте первоцвіти у світлинах!". Адже зірвані квіти - це варварство, сфотографовані - мистецтво... Позитивні емоції від одержаного ММС чи електронним листом зображення первоцвітів, знайдених на лоні природи, будуть такі ж яскраві, як і від живих. Більше того: в цифровому варіанті вони набагато довговічніші. А об'єкт уваги обов'язково оцінить бажання зробити йому чи їй приємне, вклавши в це певні зусилля, а не просто вийнявши з кишені кілька гривень... І, поза сумнівом, набагато приємніше спілкуватися не з варваром, а з естетом.