Співробітники Секретаріату Кабінету Міністрів України, Міністерства економічного розвитку і торгівлі, Міністерства фінансів, які сьогодні не могли потрапити на робочі місця через блокування входів до Будинку уряду, провели збори і виступили із заявою.

Державні службовці звертають увагу суспільства на те, що їх робота пов’язана із щоденним виконанням обов’язків в інтересах життєдіяльності суспільства. Щодня необхідно приймати рішення щодо виплати з бюджету субвенцій, дотацій регіонам, соціальних допомог, зарплат вчителям, лікарям, викладачам вузів та іншим бюджетникам, стипендій студентам.

Таким чином, блокування роботи Секретаріату Кабінету Міністрів України, Міністерства економічного розвитку і торгівлі, Міністерства фінансів є прямою шкодою для суспільства і завдає реальних збитків простим громадянам, абсолютно необґрунтовано посилює соціальну напругу. Тому державні службовці, які за законом України мають право на повагу до себе і захист своїх інтересів, закликали тих, хто блокує Будинок Уряду, отямитися і дати можливість здійснювати абсолютно необхідне поточне управління соціально економічними процесами в Україні.

Також вони звернулися до Генеральної прокуратури з проханням дати правову оцінку тому, що порушуються їх права та завдається шкода інтересам громадян України, і вжити законних заходів до відновлення роботи урядових структур.

Державні службовці заявили, що до врегулювання ситуації вони будуть намагатися виконувати свої обов’язки, працювати з документами, готувати проекти нормативних актів завдяки засобам дистанційного доступу, хоча це вкрай складно організувати, але працівники Секретаріату Кабінету Міністрів України, Міністерства економічного розвитку та торгівлі, Міністерства фінансів повною мірою відчувають відповідальність за те, щоб необхідна громадянам України робота не переривалася.  

Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ