ДОБРИЙ ПРИКЛАД

На Волині уже майже всіх самотніх громадян похилого віку місцева влада забезпечила безоплатним паливом

У кожного по-різному складається доля на схилі літ: хтось доживає останні дні у домашньому затишку в колі дітей і онуків, а хтось - у самоті, без підтримки рідних і близьких... Саме про декілька сотень таких людей подбала облдержадміністрація, яка ще у вересні взяла на контроль тепло в оселях людей, які опинилися у скрутних життєвих обставинах.

Відповідні доручення отримали лісівники, керівництво обласного Центру зайнятості, очільники районної виконавчої влади, сільські голови. Від виконання подвійна користь: і старенькі зимуватимуть у теплі, і порядку в лісах після санітарної вибірки сухостоїв більше стало.

- У зоні відповідальності наших лісгоспів проживають 638 громадян похилого віку, які в силу життєвих обставин не можуть самостійно заготовити собі паливо, - розповів виконувач обов'язків заступника начальника Волинського обласного управління лісового і мисливського господарства Сергій Шеремета. - Отож, виходячи із законів загальнолюдської моралі, на допомогу їм прийшли лісівники. Чимало клопотів мали працівники Державного підприємства "Володимир-Волинське лісомисливське господарство", котрим довелося "закривати" понад сотню адрес. Але з роботою цією, що значною мірою виконується за рахунок коштів лісгоспів, ми спільно з представниками місцевої влади вже практично впоралися: заготовлено і завезено літнім людям майже три тисячі кубометрів дров.

Активно залучаються до важливої справи і безробітні, що стоять на обліку в обласному центрі зайнятості. За рахунок виконання громадських оплачуваних робіт вони водночас мають можливість поповнити особистий бюджет. А щоб ця робота йшла оперативніше, за рахунок бюджетних коштів ще у вересні були придбані півсотні бензопилок.

Упродовж жовтня Луцький районний центр зайнятості, наприклад, уклав 20 договорів на оплачувані громадські роботи. До виконання їх за рахунок коштів Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття залучено 38 осіб. Відповідно до угод із Підгайцівською, Лищенською, Лаврівською, Піддубцівською, Несвічівською, Баківцівською, Воютинською сільськими радами, над заготівлею дров для одиноких та непрацездатних громадян працювали 14 безробітних.

Безоплатні дрова від місцевої влади, що у люті морози для когось можуть стати питанням номер один, наразі вже завезені тисячі самотнім стареньким.