КВІТУЧА СПРАВА

До свого колекційного букета запоріжанка Тетяна Кучеренко зібрала понад 400 (!) видів фіалок вишуканих сортів. Різнобарвністю кольорів та різноманітністю форм цих тендітних рослинок щиро захоплювалися відвідувачі виставки фіалок.

- Усі ці дивовижні квіти - результат творчості селекціонерів. Прагнемо, щоб якомога більше людей змогли побачити таке диво, - розповіла власкору "Урядового кур'єра" ініціатор заходу - колекціонер-флорист Тетяна Кучеренко. - Всі вони виведені на основі дуже скромної африканської квітки - синьоокої узамбарської фіалки. Їх витонченість та вишуканість - справжня насолода для очей і бальзам для душі.

Щоб квіти радували свого господаря, радить Тетяна Кучеренко, варто їх розмістити подалі від інших кімнатних рослин у такому місці, де немає протягів і прямого сонячного проміння, помірно поливати. За фахом Тетяна - художник. Викладала образотворче мистецтво у Запорізькому класичному ліцеї. Вже 10 років вона опікується фіалками, її власна колекція - це жива картина з фіалок, яка вражає вишуканістю й гармонією кольорів.

До речі, творцем фіалкової картини може стати кожний, адже велике полотно починається з першого горщика з квіточкою.