На рахунку румунського тренера 200 матчів в Україні, його опонента з Іспанії - два

Дуже вчасно здобув першу перемогу в українській Прем'єр-лізі Хуанде Рамос. Для цього знаному наставнику знадобилося два матчі. У Києві футболісти "Дніпра" зуміли після перерви різко змінити хід подій, зустрічаючись з "Арсеналом". Свої бомбардирські якості вчергове підтвердив Євген Селезньов. Нападаючий збірної України в притаманному для себе стилі - ударом головою спочатку зрівняв рахунок, а наприкінці поєдинку забив і переможний м'яч.

- Гравці діють з величезним бажанням, команда біжить - це мене тішить найбільше, - прокоментував вольову перемогу новий керманич гостей.

Надзвичайно цікаво буде подивитись за центральним матчем наступного туру, в якому "Дніпро" в рідних стінах прийматиме "Шахтар". Тренерська дуель Рамос - Луческу в рамках чемпіонату України - подія неординарна. Румунський спеціаліст напевно не забув, як свого часу у драматичній боротьбі іспанська "Севілья" вибила гірників з розиграшу Кубка УЄФА. Цей успіх у столиці Донбасу надихнув гостей на завоювання престижного континентального трофея.

У травні 2009-го коло пошани зі срібною чашею в руках здійснили вже донецькі футболісти. Як складеться продовження творчої суперечки двох майстрів тренерського цеху екстра-класу?

Минулої суботи Мірча Луческу провів двохсотий поєдинок у Прем'єр-лізі. Він став першим іноземним спеціалістом, якому підкорився цей гросмейстерський рубіж. Досить сказати, що на чолі одного клубу більше протрималися лише троє тренерів - Микола Павлов з маріупольським "Іллічівцем" (212 ігор), Мирон Маркевич з львівськими "Карпатами" (210) та Валерій Яремченко з тим же "Шахтарем" (202).

У заключному матчі туру нарешті порадували своїх уболівальників "Карпати". Перемігши на своєму полі донецький "Металург", львів'яни перервали сумну серію із п'яти поразок поспіль в офіційних зустрічах.

ТАБЛО "УК"

ПРЕМ'ЄР-ЛІГА, 14 тур
"Оболонь"
 - "Таврія" - 2:1 (Кучеренко, 85, з пенальті, Худзик, 90+4 - Ідахор, 61) 
"Зоря" - "Кривбас" - 1:0 (Єзерський, 25)
"Севастополь" - "Металург" З - 1:0 (Бредун, 55) 
"Арсенал" - "Дніпро" - 1:2 (Богданов, 20 - Селезньов, 53, 78) 
"Шахтар" - "Ворскла" - 1:0 (Тейшейра, 57)
"Іллічівець" - "Металіст" - 1:4 (Ярошенко, 38 - Олійник, 39, 45, 70, Тайсон, 45) 
"Волинь" - "Динамо" - 1:2 (Скоба, 52 - Ярмоленко, 3, 10) 
"Карпати" - "Металург" Д - 2:1 (Кожанов, 25, Годвін, 40 -Воловик, 90+3)

Лідери:
"Шахтар" 
- 37 очок, "Динамо" - 32, "Металіст" - 28.

Бомбардири:
Лакі Ідахор ("Таврія") - 9
Євген Селезньов ("Дніпро") - 9
Марко Девіч ("Металіст") - 7

Найближчі матчі

        30 жовтня                                        31жовтня

"Ворскла" - "Карпати"              "Таврія" - "Севастополь"
"Дніпро" - "Шахтар"                   "Кривбас" - "Арсенал"
"Металург"З - "Зоря"                 "Металург"Д - "Волинь"
"Металіст" - "Оболонь"            "Динамо" - "Іллічівець"