Міжнародна організація з міграції (МОМ) констатує цьогорічне збільшення в Україні кількості постраждалих від торгівлі людьми.

Заступник голови українського Представництва Міжнародної організації міграції Ан Нгуєн повідомив, що за 9 місяців 827 постраждалих від торгівлі людьми звернулися за допомогою, повідомляє УНІАН.

Таке зростання пов'язане з економічною рецесією, оскільки більшість постраждалих після втрати роботи були змушені їхати на заробітки за кордон. Пан Нгуєн наголосив, що особливо зросла експлуатація людей в економічному та сільськогосподарському секторі на відміну від примусової сексуальної експлуатації. Чоловікам важче звертатися по допомогу і важче усвідомити, що їх не просто обдурили, а вони постраждали від транснаціонального злочину.

Результати опитування українських трудових мігрантів у Греції свідчать, що найбільша кількість українських мігрантів в цій країні віком 41-63 роки, при цьому вік жінок більший, ніж у чоловіків. Греція та Італія пропонують українцям роботу, де більше потрібні жінки старшого віку: догляд за людьми похилого віку, хворими, дітьми, в той час чоловіки, передусім, їдуть працювати на будівництві, яке потребує більш молодої робочої сили.

Найбільше налаштовані на міграцію люди віком від 18 до 29 років, повідомила президент центру "Ла Страда" Катерина Левченко. При цьому 56% з них проживають в містах. Більше хочуть їхати працювати за кордон жителі західного та східного регіонів.