СВЯТO

7 листопада - День працівника соціальної сфери

Це одна із найгуманніших професій у світі, оволодіти якою можуть далеко не всі. Соціальний працівник своєю чуйністю, увагою, милосердям дарує позитивні емоції хворим дітям, немічним стареньким, тим, хто фізично не здатний себе обслуговувати. Часто у таких людей ненормований день, вони у постійних клопотах, проте в жодному разі не скаржаться на важке життя, бо розуміють, що потрібні людям.

Окрім державної допомоги нужденним, в Україні створюються додаткові умови для соціальної підтримки ветеранів війни, членів їхніх сімей та малозабезпечених осіб. Так, у деяких областях затверджені відповідні програми та заходи, якими, зокрема, передбачається збільшити видатки на фінансування питань соціального захисту ветеранів війни, в тому числі надання матеріально-побутової допомоги з коштів місцевих бюджетів.

Забезпечено також стале функціонування державної системи соціального обслуговування пенсіонерів, ветеранів війни і праці, інвалідів, одиноких непрацездатних громадян, інших осіб, які потребують соціальної допомоги у зв'язку з перебуванням в складних життєвих обставинах.

Усі ці послуги надаються громадянам через досить розвинуту на даний час мережу стаціонарних та нестаціонарних установ.