ДО П’ЄДЕСТАЛУ!

166 вітчизняних атлетів у 15 видах спорту вже вибороли право участі  в наступних Олімпійських іграх та на юнацькій Олімпіаді в Інсбруці

Про спортивні досягнення та олімпійські перспективи говорив у четвер на звітній Асамблеї Національного олімпійського комітету його президент Сергій Бубка. 

Головний олімпієць країни зокрема зазначив, що належне забезпечення участі українських спортсменів в Олімпійських іграх стало одним з пріоритетних напрямків  цьогорічної роботи  НОКу  і  наголосив: наступний рік буде подвійно олімпійським, адже окрім головних стартів чотириріччя на наших юних атлетів очікують перші в історії зимові юнацькі Олімпійські ігри в Інсбруці.  А це означає, що маємо право очікувати й на подвійні здобутки.

Рік, що минає став  основним етапом у завоюванні олімпійських перепусток: наразі 166 вітчизняних атлетів у 15 видах спорту вже вибороли право участі в Іграх у Лондоні, 21 – на юнацькій Олімпіаді в Інсбруці. Загалом передбачається, що ці цифри зростуть до 220 та 23 відповідно.

Сергій Бубка також відзначив успішний виступ українських спортсменів на чемпіонатах світу та Європи: у 2011 році на світових та європейських першостях в олімпійських номерах програми наші спортсмени вибороли відповідно 21 та 54 престижні нагороди.

Стипендії спортсменам та тренерам, фінансові гранти олімпійським федераціям, участь у вирішенні питань матеріально-технічного, медичного, наукового та антидопінгового забезпечення. Ось  лише  неповний перелік кроків, які робить НОК з метою максимального сприяння у підготовці вітчизняних олімпійців,  повідомляє його прес-служба.

Стрілець Дар'я Тихонова (Шитко) здобула іменну ліцензію ще квітні. Фото з сайту shooting-ua.com

Тож Сергій Бубка закликав усіх присутніх, представників усіх суб’єктів олімпійського руху консолідувати зусилля задля вирішення існуючих проблем та створення якнайкращих умов для успішного виступу українських спортсменів на Олімпійських іграх.

Серед головних  завдань на найближче майбутнє – посилення ролі регіональних відділень, покращення ефективності та результативності їх роботи, реалізація проекту «Олімпійська надія-2022».

Наступний рік обіцяє бути багатим на події, адже  проголошений Роком спорту та здорового способу життя в нашій державі.