МІСІЯ

Згідно із Законом "Про схвалення рішення Президента України щодо направлення миротворчого контингенту для участі України в наданні підтримки операції ООН у Кот-д'Івуарі" до двох транспортних гелікоптерів, що вже знаходяться у Кот-д'Івуарі, буде додатково спрямовано ще три бойові машини МІ-24 і близько шістдесяти чоловік обслуговуючого персоналу. Про це повідомив міністр оборони Михайло Єжель.

За його словами, ці вертольоти відправляються на три місяці, але цей термін може подовжуватися кожного разу на чотири тижні в залежності від обставин та потреби у їх використанні. Необхідність таких дій обумовлена тим, що Україна є членом ООН і відповідно до статуту організації виконує поставлені завдання.

Міністр повідомив, що українські миротворці виконуватимуть завдання, які ставитимуться командуванням Місії ООН в Кот-д'Івуарі: "Мова, насамперед, про пошуково-рятувальні дії, підтримку, супровід автомобільних колон з повітря, ведення спостереження в інтересах ООН та інші".

Михайло Єжель наголосив на тому, що міністерством розроблено низку заходів безпеки для наших миротворців. "По-перше, українські гелікоптери працюватимуть тільки парами. По-друге, передбачено і обговорено всі питання з командуванням Місії ООН щодо пошуково-рятувального, логістичного забезпечення, а також забезпечення українців надійним зв'язком. Безперечно, кожен із миротворців також матиме гідне матеріальне забезпечення та соціальні гарантії", -цитує слова міністра прес-служба глави держави.

Урядовець переконаний: найголовнішим є те, що остаточне рішення щодо використання української техніки завжди прийматиме український командир, який завжди дотримуватиметься умов максимального гарантування безпеки ввіреного йому особового складу.