ЖИТЛО

З вересня минулого року в експлуатацію здано 5, 5 тис. квартир

Порядок реалізації програми "Доступне житло" у 2011 році наразі формується спільно Мінрегіонбудом та Мінфіном. А перші підсумки за 2010 рік засвідчили її ефективність. Про це повідомив віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Віктор Тихонов. За його словами, Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву, визначений Мінрегіонбудом виконавцем програми, зміг оперативно, враховуючи стислі терміни (робота розпочалася у вересні 2010-го), налагодити організаційну роботу та успішно реалізувати заплановане, повідомляє прес-служба урядовця.

"У минулому році за програмою добудовано 590 квартир, що дозволило розморозити та прискорити будівництво ще 4866 квартир, які споруджувалися за кошти інвесторів -фізичних осіб. Нам вдалося ввести в експлуатацію 11 будинків. Загалом урядом за програмою "Доступне житло" в 2010 році в експлуатацію здано 5,5 тис. квартир. Крім того, проведено роботи, які дозволять у цьому році здати в експлуатацію 27 об'єктів. Але це не остаточні цифри", - поінформував Віктор Тихонов.

За його словами, з метою реалізації Державної цільової соціально-економічної програми будівництва (придбання) доступного житла на 2010-2017 роки, Мінрегіонбудом запропоновано передати бюджетні призначення Міністерства фінансів (загальнодержавні видатки) за загальним фондом державного бюджету з бюджетної програми "Державні капітальні видатки, що розподіляються Кабінетом Міністрів України" у сумі 332 739 тис. гривень для надання державної підтримки на будівництво (придбання) доступного житла.

"Зазначені видатки дадуть змогу залучити додатково близько 800 тисяч гривень коштів громадян і спрямувати у житлове будівництво 1,1 мільярда гривень. Залучені ресурси дозволять громадянам придбати майже 3,5 тисячі квартир і загалом ввести в експлуатацію 11,3 тисячі квартир", - повідомив Віктор Тихонов.