Віталій Кличко зберіг найпрестижніший пояс серед суперважковаговиків за версією WBC

 

Старший з братів Кличків у черговий раз відстояв титул чемпіона світу. У німецькому Гамбурзі українець одноголосним рішенням суддів переміг за очками американця Шеннона Бріггса.

Як це зазвичай буває, до початку поєдинку суперник Віталія мав змогу виявити свої неабиякі якості шоумена. Екс-чемпіон світу з США у цьому виявився набагато вправнішим за своїх попередників.

- Мій план А - нокаутувати Кличка у першому раунді, - зухвало заявив Бріггс під час відкритого тренування. -План В - відправити його на підлогу у другій трихвилинці. План С - закінчити бій у третьому раунді. Якщо ж двобій триватиме довше, я буду витрушувати з нього душу усі дванадцять раундів.

Насамкінець яскравого монологу 38-річний претендент пообіцяв, що наступною його жертвою стане молодший брат Віталія.

Володимир за гострим слівцем у відповідь не забарився.

- На мою думку, після 16 жовтня у Шеннона зникне будь-яке бажання ще раз зустрітися з нами на рингу, - заявив він.

Усе сталося саме так. Тільки в останньому дванадцятому раунді чинний чемпіон світу наніс 82 точних удари супернику. Статистика могутніх ударів виглядає жахливою для американського претендента. У Бріггса мети досягли лише 39 "пострілів" зі 137, показники Віталія - 171 з 320. У такій ситуації залишається дивуватися, яким чином володар чудернацької зачіски примудрився встояти на ногах до гонгу.

- Хочу нагадати: я вже бився з великими боксерами сучасності - Джорджем Форменом та Ленноксом Льюісом, -наголосив Шеннон після закінчення поєдинку. - Але Віталій Кличко - найсильніший з усіх, проти кого мені доводилося виходити на ринг.

Після бою заокеанського атлета, на рахунку якого 51 перемога у 58 поєдинках, доправили до лікарні на обстеження. За словами лікаря Стефена Бока, він вже у десятому раунді звернув увагу, що стан Бріггса близький до критичного. На його думку, побиття американця слід було припинити вже тоді. Але за правилами він не мав права втручатися у хід двобою, поки до нього не звернеться арбітр на рингу.

В той же час один з менеджерів команди Кличка Том Леффлер повідомив: за його даними, промоутер американця просив представника WBC не переривати бій достроково, якщо Бріггс пропускатиме сильні удари. Адже це був практично останній шанс темношкірого атлета здобути чемпіонський пояс.

- Мій суперник - справжній чоловік, - визнав після церемонії нагородження Віталій. - Були моменти, коли я думав: нокаут вже близько. Наприкінці поєдинку в мене не було сумнівів, що бій закінчиться достроково. Але мій опонент втримався на ногах. Що тут можна додати?

Довго чекати наступного побачення з братами уболівальникам не доведеться. Вже 11 грудня у німецькому Мангеймі Володимир зустрінеться з важковаговиком з Великої Британії Дереком Чісорою. Промоутер англійця Френк Уоррен повідомив журналістам: у разі перемоги його підопічного наступним його конкурентом стане Віталій Кличко.