ДОСВІД

Україна зацікавлена в консультаціях словацьких експертів щодо проведення пенсійної реформи, зміни трудового законодавства, впорядкування системи соціальних пільг, розв'язання проблеми трудових мігрантів. Словаччина раніше за Україну розпочала системні соціально-економічні перетворення, тому її досвід у цих сферах є для нас особливо цінним. Про це заявив віце-прем'єр-міністр - міністр соціальної політики Сергій Тігіпко, підсумовуючи результати робочого візиту до Словацької Республіки.

Одним із результатів зустрічей Сергія Тігіпка зі словацькими урядовцями стали домовленості щодо створення словацькою стороною експертної групи у складі представників Мінпраці, Мінфіну, Нацбанку та неурядових організацій, яка найближчим часом відвідає Україну та надасть експертні консультації, повідомляє прес-служба віце-прем'єра.

"Ми уважно спостерігаємо за перебігом та результатами реформ соціальної сфери в Словаччині. Зокрема, дуже цінним для України може стати словацький досвід боротьби з тіньовими зарплатами та нелегальним працевлаштуванням", - зазначив урядовець.

У ході візиту Сергій Тігіпко зустрівся з віце-прем'єр-міністром, міністром фінансів Словаччини Іваном Міклошем, віце-прем'єр-міністром, міністром праці, соціальних справ та родини Йозефом Мігалом, представниками пенсійних фондів та страхових компаній, а також експертами у сфері соціально-економічних реформ.