РЕАЛЬНИЙ СЕКТОР

Влада повинна дбати про розширення внутрішнього ринку для вітчизняної продукції

У рамках робочої поїздки до Дніпропетровської області Президент Віктор Янукович взяв участь у церемонії відкриття заводу з комплексної переробки використаних акумуляторних батарей ТОВ «Рекуперація свинцю» Міжнародної науково-промислової корпорації «ВітроЕнергетичні Сонячні Технології Акумулюючі» («ВЕСТА»).

Глава держави ознайомився з виробничим процесом підприємства, оглянув зразки його продукції, високо оцінивши відкриття сучасного заводу з переробки використаних батарей: «Ми робимо крок у майбутнє, до сучасних технологій — утилізації старих акумуляторів і випуску нових».

Президент також наголосив на важливості запровадження сучасного виробництва з переробки старих акумуляторів у контексті розв’язання екологічних проблем. Віктор Янукович подякував усім, хто долучився до реалізації цього проекту, звернувши окрему увагу на те, що йдеться також про забезпечення людей високооплачуваними робочими місцями.

А на першому злитку холодного свинцю Віктор Янукович поставив підпис, повідомляє прес-служба Президента.

У розмові з колективом глава держави зазначив, що ефективна соціальна політика грунтується на реальному секторі економіки, бо він забезпечує людей робочими місцями та гідною оплатою праці. Тому соціальну політику влади спрямовано на підвищення якості життя й добробуту людей, надання кожному громадянинові можливості працювати, забезпечувати себе та свої родини, приносити користь країні. 

Саме інноваційно-інвестиційна модель розвитку є основою позитивних зрушень у національній економіці, зазначив Президент. У цьому контексті він оцінив корпорацію «ВЕСТА» «як сильного гравця, що забезпечує три тисячі працівників стабільною зарплатнею, що перевищує середню по Україні».

Не міг Віктор Янукович не побувати і на ДП «Виробниче об’єднання «Південний машинобудівний завод ім. О. Макарова», де ознайомився з процесом складального виробництва ракетної техніки та оглянув зразки продукції заводу.

Президент оглянув діючу модель стартового комплексу ракети-носія «Циклон-4» космодрому Алкантара у Бразилії, обговорив із керівництвом підприємства питання реалізації цього проекту, а також знайшов час для спілкування з трудовим колективом.

Того самого дня під головуванням Президента у Дніпропетровську відбулася Всеукраїнська нарада з підтримки реального сектору національної економіки, в якій взяли участь урядовці, голови місцевих державних адміністрацій, промисловці, представники вітчизняного бізнесу та наукових кіл.

Відкриваючи нараду, глава держави підкреслив: її учасникам слід знайти відповідь на актуальні проблеми розвитку національної економіки, насамперед її реального сектору. «Нам потрібно постійно тримати руку на пульсі, розуміти, що відбувається у світі, і своєчасно реагувати», — зазначив він, наголосивши на важливості розширення внутрішнього ринку для вітчизняної продукції. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»