ПРОБЛЕМА 

Жертвами затяжного конфлікту між податківцями і сільгоспвиробниками  можуть стати 7 500 тварин
 

В «Агрофірмі Корнацьких» нині склалася критична ситуація. Як розповів співзасновник  цього сільгосппідприємства Аркадій Корнацький, через кілька днів  закінчаться корми і кормові добавки, які господарство закуповує для свинокомплексу, де на відгодівлі перебувають 7,5 тисячі свиней. Проблема ще й у тому, що без цих добавок у тварин просинається так званий інстинкт канібалізму. Внаслідок цього голодні тварини почнуть гризти одна одну і свинокомплекс може перетворитися на бойню. У цьому випадку єдиний вихід — випустити свиней на вулицю, але що вони робитимуть на морозі в снігу? Тому співзасновники сільгосппідприємства вирішили, якщо ситуація з блокуванням роботи підприємства не зміниться, транспортувати сотні тварин до адмінприміщень органів влади. Мовляв, хай чиновники годують тварин.

За словами Аркадія Олексійовича, критична ситуація є наслідком дій податкових органів області і працівників Кривоозерської районної податкової інспекції зокрема, які не пересилають  податкову справу сільгосппідприємства за новим місцем знаходження у Васильківському районі Київської області. Оскільки термін довідки про взяття на облік платника податків закінчився 31 грудня, а термін свідоцтва підприємства як платника ПДВ зі спеціальним режимом закінчується 30 січня, агрофірма по суті не може ні продавати свою продукцію, ні закуповувати необхідну. Зокрема не може розрахуватися за електроенергію, яка необхідна для роботи механізмів, що працюють на свинокомплексі, для  агрегатів з просушування зерна та вентилювання зерносховищ тощо. Неможливо також проводити роботи з підготовки насіння та техніки до весняних польових робіт. Окрім того, представники податкових органів Миколаївщини вчора прибули в Київську область, за місцем нової реєстрації фірми з позаплановою податковою перевіркою на підставі постанови про порушення кримінальної справи проти керівництва агрофірми. Копію постанови надати керівництву підприємства відмовилися. Отже протистояння продовжується…   

ВІД РЕДАКЦІЇ

У вчорашньому номері «УК» опубліковано матеріал «Відстоювання законних прав розцінюється як злочин?», в якому розповідається про конфлікт між представниками окремих силових структур та керівництвом «Агрофірми Корнацьких». А також вказувалося, що на офіційний запит автора публікації до керівництва державної податкової адміністрації у Миколаївській області відповіді не одержано. Цей документ надійшов до редакції після виходу статті. В ньому керівництво ДПА представило свою точку зору на проблеми, які порушені в журналістському розслідуванні. Найближчим часом ми надамо можливість ознайомитися з аргументами обох сторін конфлікту на шпальтах нашого видання.