Відновивши кілька років тому давню галицьку традицію проведення різдвяних ярмарків (їх скасували ще у передвоєнні роки минулого століття), Львів-туристичний долучився до когорти популярних європейських міст, куди у святкові дні приїжджають тисячі гостей задля того, щоб поринути в особливу ярмаркову атмосферу. Тож нині важко уявити українську архітектурну перлину без цієї території різдвяного настрою. А він нам конче потрібен! Потрібен, як ніколи раніше, серед тривожних воєнних буднів! Напевне тому з таким нетерпінням чекали городяни і гості міста, коли на центральному проспекті Свободи відчиняться казкові дерев’яні будиночки, щедро оздоблені новорічно-різдвяними прикрасами та ілюмінаціями. Де продавці не дозволяють собі нагрубіянити покупцеві, а справді дарують радість і добрий настрій не лише дітворі, а й дорослим.

Як і в попередні роки, ярмаркова феєрія зорієнтована не лише на те, аби залучити до древнього міста Лева якнайбільше гостей, яких відлякала війна на сході України, зробити Львів інвестиційно та туристично привабливим, а й насамперед подарувати людям крихту тепла і надії. Оскільки Різдво — це святе, — наголосив міський голова Львова Андрій Садовий, — і дуже багато українців приїжджає до Львова, щоб відчути це тепло, відчути себе у безпеці. Але цьогорічний ярмарок — це не святкування у час біди, бо в Україні дуже складна ситуація. Дякуємо всім, хто приїжджає до Львова. Адже навіть купуючи сувеніри, вже цим допомагаємо армії.

Короткий зимовий день святковому настрою не завада. Фото Укрiнформу

Частина коштів буде спрямована на забезпечення наших вояків, які сьогодні на фронті, та на лікування військових, які зазнали поранень в зоні АТО. Разом із такою потрібною їм допомогою передамо хлопцям особливий різдвяний настрій зі Львова.

У дерев’яних будиночках-крамничках ярмаркують не лише тутешні народні майстри та умільці — вироби народних майстрів представили 150 підприємців Львівщини, сусідніх Івано-Франківщини, Тернопільщини, Буковини, Волині та Закарпаття, Київщини, Слобожанського краю, півдня і сходу.

Сувеніри на будь-який смак, а емоції — на любителя. Фото Укрiнформу

На ярмарку чути черкаську, полтавську, одеську, дніпропетровську, житомирську, рівненську говірки,  — то тамтешні виробники презентують львів’янам свою найкращу продукцію! Цього року вперше презентують свою національну кухню на Різдвяному ярмарку кримські татари.

До участі зголосилися ресторатори, торговці, ремісники, митці, бо ярмарок — це не просто можливість купити щось конче потрібне до свят (аналогічну продукцію можна знайти в магазинах та на ринках), а тут головне — відчуття святкової атмосфери. Різдвяний ярмарок — це насамперед спілкування та хороший настрій. Тож усім, хто хоче створити собі свято, варто прийти за сувенірами, подарунками, новорічними оздобами саме до казкового містечка. А щоб ярмаркування не закінчилось застудою, у холодну пору дорослим запропонують гаряче вино, каву, дітям — чай з медом. Хто хоче насолодитись терпким ароматом глінтвейну, раджу замовляти напій у симпатичному сувенірному горнятку, за яке не шкода заплатити кільканадцять гривень, бо і задоволення не те, що поспіхом випите із пластикового стаканчика, відтак мила дрібничка нагадуватиме про цьогорічне Різдво у Львові. А до доброго вина вмілі галицькі господині пропонують смажені на мангалі ковбаски, сосиски, горішки.

Знайомі з дитинства різдвяні мелодії, колядки, веселощі, солодощі та забави творять теплу святкову атмосферу. Хоч до свят часу вдосталь, біля крамничок покупців не бракує. А як тільки на свято Миколая засвітяться вогні на головній ялинці міста, ніхто не омине святкової оази…

Потроху оговтуються готелі й ресторани Львова — місця у більшості готелів й хостелів уже давно заброньовані. Місто живе передчуттям свята. Отже, ярмаркуватимуть не лише на проспекті Свободи, святкова атмосфера і на площі Ринок. Є куди піти за гарними обновами і святковим настроєм, зустрітись з друзями. Хочете зануритись у зимову феєрію та запастись «порцією» доброго настрою, зазирніть на ярмарок. І не біда, що звідтіля повернетесь без купи пакунків — можна просто помандрувати поміж крамничками і зарядитись доброю енергією, відволіктись від сірих буднів. Свята ж бо йдуть — найсвітліші і найрадісніші!