У таборі «Дніпровська варта» почалася тематична зміна, під час якої 117 хлопців і 43 дівчини за спеціальною програмою проходять підготовку до участі у військово-патріотичній грі «Зірниця». Дитячий табір розташований на березі річки Самара, тут хороші умови для відпочинку. До речі, перебування — безкоштовне. На тематичну зміну запросили переможців обласних змагань та конкурсів, а також дітей із малозабезпечених сімей і тих, що опинилися у складних життєвих обставинах, які потребують особливої педагогічної уваги.

«Школярі упродовж двох тижнів вчитимуться захищати Батьківщину. Можливо, хтось із них уже невдовзі стане військовим. У цьому таборі діти вчитимуться стріляти, одягати військову форму та їстимуть польову кашу, тобто фактично відчують себе справжніми солдатами», — розповів радник голови облдержадміністрації Борис Трейгерман.

Юні патріоти присягнули на вірність Україні та традиційно запалили вогнище. Їх поділили на п’ять батальйонів, кожен з яких має свого командира та девіз. Насичена програма передбачає стройову підготовку, вивчення правил безпеки під час використання різних видів зброї, а також надання першої допомоги та поводження у разі надзвичайної ситуації. А наприкінці зміни на підсумкових змаганнях з військово-прикладних видів спорту школярі мають продемонструвати, чого і як вони навчилися. Змагатимуться юнаки і дівчата у п’яти видах: стрільба з пневматичної гвинтівки, метання м’яча, біг на 30 метрів, підтягування на перекладині та надання медичної допомоги.

Під час перебування у військово-патріотичному таборі діти вчаться любити і захищати Батьківщину, а також набувають знань та навичок, що знадобляться у житті. Фото надано прес-службою Дніпропетровської ОДА

Відпочинок, звісна річ, не обійдеться без купання-засмагання, цікавих екскурсій до дитячо-юнацького центру «Бригантина», 6-го армійського корпусу та Дитячо-юнацького центру «Штурм», управлінь ДСНС та ДАІ.

Уже один день у таборі діти провели разом із співробітниками Державтоінспекції, які запропонували їм цікаву й пізнавальну програму. Відеоурок «Подорож до країни дорожніх правил» пройшов з участю музикантів із гурту «Танок на Майдані Конго». А після перегляду фільму школярі поспілкувалися з інспекторами ДАІ. Закінчився цей день виступами батальйонних агітбригад, які розповідали про безпеку на дорогах.