ДИПЛОМАТІЯ

Міністр закордонних справ Костянтин Грищенко провів переговори зі своїм венесуельським колегою Ніколасом Мадуро. Візит делегації Венесуели відбувся у рамках домовленостей президентів Віктора Януковича та Уго Чавеса щодо інтенсифікації двостороннього співробітництва у сферах, які можуть становити обопільний інтерес для наших країн.

Міністри обговорили перспективи реалізації спільних проектів в енергетичній, торговельно-економічній, промисловій, науково-технічній та сільськогосподарській сферах. Для цього вони домовилися розпочати роботу над підготовкою Дорожньої карти українсько-венесуельського співробітництва, договірно-правової бази двосторонніх відносин, а також проробити деталі відкриття дипломатичних представництв України у Каракасі та Венесуели у Києві.

Дипломати також сприятимуть якнайшвидшому врегулюванню усіх юридичних аспектів, щоб вже найближчим часом відбулася передача до України громадян нашої держави Володимира Устименка та Юрія Датченка. Вони були засуджені судом Венесуели, а після екстрадиції відбуватимуть подальше покарання на території нашої держави.