Миколаївська дирекція «Укрпошти» традиційно під час передплатної кампанії влаштовує свято для своїх клієнтів. Черговий День передплатника відбувся в приміщенні міського поштового відділення № 3, яке розташоване у спальному мікрорайоні Миколаєва. Завдяки вчасній підготовці заходу поштове відділення відвідали сотні миколаївців. Представники різних видань розповідали про переваги друкованих ЗМІ, проводили конкурси, роздавали газети. Поштовики оформлювали передплату та надавали консультації.

Про газету «Урядовий кур’єр» знають багато миколаївців. Утім, деякі вперше дізналися, що всеукраїнське видання можна передплатити за пільговою ціною; про те, що газета на своїх сторінках дає юридичні поради; про дієві результати газетних публікацій. Під час «Дня передплатника» до власкора нашого видання звернулося кілька миколаївців зі своїми болючими питаннями. Микола Олексієв розповів про знущання з боку правоохоронної системи. Володимир Шаповаленко вважає, що історія його 91-річної матері, інваліда війни, може стати темою публікації, адже з жінкою, блокадницею Ленінграду, яка пройшла всю війну, тепер обходяться жорстоко.

Перша передплатниця у відділенні — Валентина Петрівна Антонова. Фото автора

Із проханнями про допомогу звертаються люди у віці, бо вони вірять у силу газетного слова, із задоволенням читають періодику, радіють наповненій поштовій скриньці. Начальник відділу розповсюдження періодичних видань Миколаївської дирекції «Укрпошта» Ольга Растатуєва зазначає: «Нині газети передплачують, в основному, люди середнього та пенсійного віку. Вони звикли до відчуття свіжої преси, їм важливий просто дотик до газети. Ви знаєте, серце болить, коли бачиш бабусю, яка віддає свої пенсійні гроші за передплатну газету. Що стосується «Урядового кур’єра», скажу, що важливий показник його «живучості» — те, що його передплачують прості читачі, а не лише організації та установи. До речі, ми й самі читаємо газету із задоволенням, бо за останні роки значно поліпшилися якість та подача матеріалів, порушуються важливі теми, в ній ми знаходимо відповіді на проблемні запитання».

Ольга Растатуєва днями відзначила 40-річний ювілей роботи на «Укрпошті». Юною дівчиною вона почала працювати обробницею періодики в колишньому «Союздруці», згодом зайнялася саме передплатою. Розповідає: «Уявіть собі, за радянських часів газету «Правда» в області передплачувало 100 тисяч осіб, «Труд» — 110 тисяч. Найохочіше передплачували «Огоньок». Нині наш основний конкурент Інтернет».

Цього дня знайшлося багато охочих більш прискіпливо ознайомитися з нашим виданням. Першою передплатницею на дільниці № 3 стала Валентина Антонова. Вона все життя пропрацювала бібліотекарем у нинішньому Національному університеті ім. В. О. Сухомлинського. Каже: «Ми з чоловіком, як і раніше, обов’язково передплачуємо миколаївські газети. Після ознайомлення з «Урядовим кур’єром» хочу передплатити і його. Нам цікаво знати, як живуть люди в Донецьку, Прикарпатті тощо, чи однакові в нас інтереси і проблеми». Тож Валентина Петрівна як перша у відділенні передплатниця нашої газети на 2014 рік отримала ще й подарунок від редакції.