ПОДАТКИ

Майже 30 студентів факультету фінансів Тернопільського національного економічного університету стали волонтерами податкової служби. Вже 10 років поспіль згідно з угодою між ТНЕУ та ДПА в області з'являються такі добровільні помічники. Студентські послуги стають у пригоді саме цієї пори, коли краяни заповнюють декларації про власні доходи.

До волонтерських лав ідуть найкращі та найактивніші студенти. Їм, як зазначає заступник голови ДПА в Тернопільській області Ірина Вегера, доведеться проявити високий рівень знань податкового законодавства під час надання консультацій платникам податків з питань декларування доходів громадян, практичної допомоги краянам у заповненні річної декларації, а також долучитися до інформування мешканців про діяльність ДПС.

Хто зобов'язаний та хто має право подавати декларацію про доходи за минулий рік? Роз'яснення з цього приводу тернополяни отримуватимуть від волонтерів прямо на вулицях рідного міста. До того ж добровільні помічники податківців розповсюджуватимуть безкоштовні бланки декларацій, буклети, листівки, що містять соціальну рекламу щодо декларування.

Нагородою за добровільну допомогу для спудеїв стане вдячність людей та, як зауважив проректор ТНЕУ, професор Андрій Крисоватий, додатковий досвід, навички, можливість застосувати на практиці набуті в університеті практичні знання.